søndag den 5. september 2010

Blogfrustrationer og polterabend..

Dette indlæg har jeg tænkt meget over - og gået og rettet på en del gange.. Nu poster jeg det - for jeg kan mærke i dag, at det er det rigtige lige nu:)

Dette er ikke en klagesang over for få kommentarer på min blog..
Men en undren over det dér med at kommentere på blogs. Det har vist været oppe at vende herinde tidligere, men nu er de undrende tanker altså lige nået til mig..

Jeg har en fornemmelse af, at der er en let dalende aktivitet en del steder - er det bare mig, der render rundt med den følelse?
I hvert fald herinde hos mig - både på mine egne kreative udfoldelser - og dermed også kommentarer til mine indlæg. En anden faktor, der spiller ind - er nok også hvor aktiv, man selv er, med at kommentere hos andre.

Men det, der virker overraskende og af og til let frustrerende på mig, er, at det på tælleren ser ud til at mange læser med herinde, men oftest kun et par stykker, der kommenterer.. Ikke et ondt ord om det - for sådanne dage har jeg også selv engang i mellem - men derfor kan jeg da godt undres..:) Og det sætter tanker i gang om mine ord, indlæg og billeder kan/skal optimeres. Og om hvordan jeg fremover vil blogge.. Indtil nu hat det mest været en "det der lige falder mig ind og det der rør sig for mig"-blog - måske skal jeg prøve at finde en rød tråd

Jeg blogger ikke for at få kommentarer og anerkendelse  - men jeg må indrømme, at det jeg også elsker ved blogverden (både som læser og blogskriver) er de små kommentarer, der giver og danner rammen om en form for fællesskab herinde. At inspireres og dele - og få en lille "sludder" om det.

Og derfor snurrer de små grå for at optimere mit forhold til det at blogge.. For jeg nyder det - og normalt giver det mig utrolig meget!

Samtidig er jeg ikke helt tilfreds med det nye look på min blog.. Jeg er vild med det brede - og egentlig også med headeren.. Og så alligevel ikke.. Jeg tror, jeg er på jagt efter noget mere lyst - og enkelt.. Det kan jeg nok bedre selv overskue lige nu;) Så jeg tror jeg leger lidt videre - og holder lidt tænkepause. Det sidste kommer lidt naturligt, da jeg er på lejrskole i storbyen fra mandag til fredag.. Jævnfør tilfredshedsindlægget skal der vist skrues på et par knapper før jeg føler, det fungerer udtryksmæssigt herinde:)

Ellers kan jeg lige dele - inden jeg rammer hovedpuden for at være klar til København kl.5 i morgen tidlig, at der i går blev holdt polterabend for os.. Wauw.. Tænk sig at blive så rørt over at se så mange dejlige mennesker ved døren - og at de bare havde planlagt den bedste dag for os begge.. Det skal jeg nok fortælle endnu mere om, når overskuddet lige er der..I dag er vi trætte - lidt ramte og rigtig rigtig glade.. Og glæder os endnu mere til at se dem alle igen om 14 dage..
Nyd jeres søndag aften..

27 kommentarer:

 1. Jeg elsker ding blog, dine billeder, dine projekter og synet af din smukke datter! Men jeg er møg dårlig til at kommentere! Og min tid prioritere jeg på at læse fremfor at kommentere... men jeg holder også selv meget at kommentarer og bliver også lidt øv når der ikke kommer så mange!! Så jeg vil hermed bruge dit indlæg til at gøre noget ved det.... Selv!! Det er det man kommer længst med... så stort klapsalver til dit indlæg - du gør nemlig noget ved det selv, ved at gøre dig de tanker, være åben omkring dem og så udvikle din blog!

  Glæder mig til at høre om polterabende, og ikke mindst se billeder fra brylluppet!!

  SvarSlet
 2. Har du forresten overvejet at fjerne ordbekræftelsen når folk kommenterer?? Jeg har gjort det og har aldrig modtaget spam-kommentarer eller lignende! Det er så meget hurtigere at kommenterer,- især når man tænker det over et større antal, og ikke bare en enkelt kommentar!

  SvarSlet
 3. hej Anne
  Jeg håber det var en fantastisk polterabend..
  Jeg forstår dine frustrationer og genkender også din glæde ved kommentarer. Måske er grunden, at mange først har været i sommerferie-mode, og personlig har jeg altid meget travlt ved det nye års opstart. Jeg synes simpelthen ikke, jeg har ret lang tid til at komme ordentligt rundt og læse i dybden - det bliver billedskimning i stedet..
  Meget frisk af dig at tage på lejrtur 14 dage inden brylluppet.. Jeg håber I nyder forberedelserne.
  mange hilsner Christina

  SvarSlet
 4. Beklager stavefejlene (det går stærkt med at skrive - jeg skal nemlig over til Troels i sofaen Ü)

  SvarSlet
 5. Hejsa!

  Fint indlæg, det er godt at blive husket på, hvor meget kommentarer varmer, ligesom et smil til en fremmed i bussen, bare så meget dybere, fordi det ofte er en kommentar på noget man har lagt tid og sjæl i. Med din "opfordring/tankevækning" vil jeg prøve at blive bedre til at kommenterer:-) Hvis jeg så også lige må stille et spørgsmål også:
  Jeg er ret vild med din header, hvilken behandling har billederne fået for at få det "look"? Men jeg kan godt se at den måske ikke passer hekt ind i stilen, men resten kan jo også "rettes ind" efter headeren.

  SvarSlet
 6. Synes det er sejt at du bringer det på bane!
  jeg kender også til det du skriver, og tror det har stor betydning, hvor aktiv man selv er. og mit overskud er ikke altid det største til at kommentere, selvom det jo ikke tager mange sekunder!
  Jeg skal selv blive bedre til det også , og fedt at du på en rigtig god måde får os til at tænke over hvordan vi blogger, og hvad vi gerne selv vil mødes med på egen blog!
  jeg synes du har en skøn blog og nyder at læse med :)

  Rigtig god lejrtur - glæder mig til at se billederne fra polterabend!

  KH Vibeke

  SvarSlet
 7. Jeg tror også det har noget at gøre med opstart efter ferie, der desværre gør at man må prioritere sin tid mere end man måske ellers har gjort :o( Jeg kan ihvertfald mærke at jeg ikke bruger nær så meget tid foran computeren.
  synes det er super fedt at du tager debatten op! Det er fedt at få kommentarer, men det kræver også en indsats fra en selv, som du også nævner. Tror også jeg vil til at kommentere noget mere! ;o) Tak for reminderen! :D

  SvarSlet
 8. Hej Anne
  Ja, det er nu engang rigtig dejligt at få kommentarer! Så får man lidt mere "mod" på at blive ved med at blogge. Jeg tror Christina har ret i, at hverdagen for de flestes vedkommende er startet, og at man derfor har travlt og kun får læst indlæg og skimmet billeder uden at kommentere. Jeg synes tit, at når jeg har været god til at kommentere andres indlæg, så får jeg også selv flere kommentarer.
  Jeg kan godt li' designet på din blog og synes, at den virker lys og enkel. Jeg har selv lige leget med designet, for jeg trængte sådan til at kigge på noget andet!
  Rigtig god tur til Kbh.:)
  Kh Anne

  SvarSlet
 9. Jeg syns det er et super godt indlæg...og jeg har det lidt på samme måde! Jeg ved godt at min blog er meget ny og at jeg endnu kun har 21 faste læsere (weeeehuuuuu:-) Men jeg forsøger at lave et indlæg om dagen, og jeg har det lidt på samme måde som dig, tror jeg...jeg deler min skønne søn, glæden ved at skulle være mor igen, kreative indslag og billeder af det jeg med møje og besvær for fremstillet ved maskinen (for det falder mig ikke altid lige let:-) Så engang imellem kan man godt være såen lidt..."ÆV-agtig" over at der ik er nogle kommentarer...for jeg prøver selv ihærdigt at skrive et par ord rundt omkring, og jeg prøver at fordele det imellem alle I skønne blog kvinder (for man har jo ikke tid til at kommentere på det hele)...så jeg har det lissom dig, tror jeg...og SEJT at du turde skrive det - hatten af for det:-)
  Kh. Malene

  SvarSlet
 10. Hej - det blir bare lige en lille hurtig kommentar: jeg tænker mange af de samme tanker som dig - men må gøre op med mig selv, at jeg OGSÅ gerne vil blogge for dem, der bare læser og ikke har tid til kommentarer... men selvfølgelig en afvejning... Bare bliv ved med at være dig! KH Lisbeth

  SvarSlet
 11. Kære Anne

  Åhhh jeg er så dårlig til lige at få skrevet og svaret på mine egne kommentarer hvorfor?? Oftest tror jeg bare jeg lige kigger ind læser og nyder og smiler og tænker men er nok oftest for træt til lige at få skrevet MEN nu skal der strammes op på det ;-)

  Rigtig god tur

  KH

  SvarSlet
 12. Nu er jeg rimelig ny i blog-land og kan sagtens følge de manglende kommentarer. Selvom det er lidt Jante agtigt, så savner jeg også nogle kommentarer så man kan høre folks mening... Håber din lille "opsang" har givet lidt, eller også skal folk lige vågne op efter sommerferien endnu..

  SvarSlet
 13. Hej Anne

  Jeg syntes det er rigtigt det du skriver - Jeg synes også det er hyggeligt når der er kommentar på bloggen og få en lille sludder.
  jeg syntes nu faktisk lige i dette tilfælde mellem os to, så har vi været gode til at sludre mellem vores blogs:)og det er rigtig hyggeligt.
  Men jeg er måske ikke helt aktiv ved nogle af de andre og som nogen af de andre har skrevet så kigger man lige billeder og orker ikke lige at skrive, men ja nu skal der også strammes op her - tak for det....

  Glæder mig også til at høre mere om din dejlige aften - så må du have god tur igen, for du har da næsten lige været afsted ik:)

  Hilsner Vicki

  SvarSlet
 14. Hej Anne...

  Jeg kan kun give dig ret i dine ord ... og må slutte mig til koret .. hverdag, mangel på tid, flere og flere blogs man bare må læse!.. tja i bund og grund drejer det sig vel om at man er "nød" til at skynde sig videre efter man har læst - for næste blog venter! Piv, jeg er selv sådan - og ville gerne lige have 2-3 timers (børnefri) blogtid mere i døgnet!!!

  Tak for en super blog .. jeg læser med, desværre med for få kommentarer!
  Mette/fruea

  SvarSlet
 15. Hej Anne
  Jeg kan kun give dig ret. Det har også undret mig. Som mange andre, tror jeg Christina har ret i, at sommeren er forbi.
  Samtidig er der også det med ordbekræftelsen. Det er nogle gange lidt træls at skulle igennem den først. Det er i hvert fald min tanke.
  KH
  Anne

  SvarSlet
 16. Vi når det ikke lige altid....øv! Men du er ikke den eneste der nogen gange kan undres.

  Jeg kan fint have et indlæg med 800 læsere og kun 2 kommentarer. Jeg har bare valgt at tænke:
  OK, de vil gerne følge med, men give igen er nogen gange ikke til at overkomme.
  Men tak for "opsangen" (smiler) det er godt at blive mindet om.
  Karen

  SvarSlet
 17. Først og fremmest du har en skøn blog - læser flittigt med! :) Jeg er enig med de andre i, at ordbekræftelsen og tiden spiller en rolle, men også det at de fleste følger rigtig MANGE blogs.

  Jeg har selv en nystartet blog, og jeg synes det er svært at opnå statsborgerskab i blogland. Jeg har samme overvejelser som dig omkring justeringer/opstramninger på min blog. Jeg kommenterer løbende på andres blogs, men det virker lidt tomt at blive ved med at poste indlæg uden respons...

  SvarSlet
 18. Jeg syns også at du har en dejlig blog, og jeg syns det er hyggelig at følge med herinde. Men som flere af de andre, er jeg nok heller ikke altid så god til at efterlade et skriftlig bevis på at jeg har kigget forbi.

  Ønsker dig en dejlig mandag og fortsat god blogging:)

  SvarSlet
 19. Jeg er selv helt ny i blogverdenen og er i gang med at kigge rundt og forsøge mig frem. Har dog fået 5 (FEM!) ;-) faste læser, hvilket jeg synes er ret fantastisk.

  Og jeg har også fået kommentarer til nogle af mine indlæg - en fryd, så derfor prøver jeg at lægge kommentarer ind i mellem, jeg når det ikke altid, men nyder ofte billeder og sjove kreative indlæg.

  SvarSlet
 20. Hej Anne, og alle I andre.

  jeg kan nikke genkendende til alt det, I siger omkring mange blogs, der skal følges, og manglende tid. Det er VANVITTIG svært nogle gange - ofgte faktisk - at få kommenteret nær det, jeg gerne vil rundt omkring.

  Når så det er sagt, så tror jeg også, man selv kan gøre rigtig, rigtig meget for at få gang i kommentarfeltet.

  De to ting, der er nævnt indtil nu - fjern godkendelsesdimsen og selv at lægge en masse kommentarer giver helt sikkert noget.

  Men jeg tænker også, at det er muligt at opfordre sine læsere til at komme til tasterne i de enkle indlæg. Ved fx at stille relevante spørgsmål til læserne, som har med indholdet af ens indlæg at gøre. Og i det hele taget gøre sig selv meget bevidst, hvad man gerne vil have for en respons på et specifikt indlæg, og hvad det er for en "sludder" en indlæg kunne munde ud i.

  Personligt gør jeg selv nogle gange det, at jeg bruger AL min tid på at lave indlæg og lægge kommentarer hos I andre. Altså tager dage, hvor jeg intet kreativt laver overhovedet, fordi jeg prioriterer at få kommenteret inde hos så mange som muligt. Jeg har det sådan, at det er vigtigt for mig, fordi den samtale vi har med hinanden på kryds og tværs herinde i Blogland er en utrolig vigtig del af blogging for mig.

  Og Anne - jeg er vild med din header og stilen i den, men kan godt se, den kan virke lidt mørk sammenlignet med resten af lay out'et og din stil generelt. Men fedt at dine billeder er blevet store og lay out'et mere grafisk og enkelt at se på i det hele taget. Den vej har min egen blog også taget og jeg elsker den ro, det giver.

  Kh Helle, der ligesom de andre også synes vældig godt om din blog!

  SvarSlet
 21. Hej Anne
  Jeg kan egentlig kun tilslutte mig de mange andre kommentarer... Jeg er rigtig glad for at følge din blog og læse dine indlæg - dit tilfredshedsindlæg gjorde indtryk på mig og satte en masse tanker i gang, men jeg fik aldrig kommenteret på det :-(
  Jeg tror det er noget med sommerferietid, på job igen, mange blogs, godkendelsesdimsen, der gør at man ikke lige får smidt en kommentar.
  men ja det er vildt dejligt når man har nogle at sludre med her på bloggen :o) Så måske man bare skal huske at kommentere mere og så hellere lave et indlæg mindre?!
  Kan du have en god tur!
  Kh Mette

  SvarSlet
 22. Hej Anne,
  En lille tilkendegivelse herfra også - jeg er helt med på hvad du skriver, og kan også kun tilslutte mig meget af det de andre skriver hvad angår manglende tid, mange blogs osv.
  Det er klart det kan "hjælpe", hvis man selv er flittig til at kommentere rundt omkring. Men gejsten dertil forsvinder måske lidt, hvis man intet selv får tilbage??
  Det virker lidt som om, dit indlæg har været en reminder for mange. Godt initiativ! For netop den lille kommentar-sludder, kan være så givende!

  Jeg synes iøvrigt din blog er rigtig fin, og du har nogle dejlige indlæg og ikke mindst billeder. For mig mangler der ikke en decideret rød tråd.

  Rigtig god tur til dig.

  Kh Louise

  SvarSlet
 23. Jeg forstår helt igennem hvad du skriver, og jeg har det på samme måde. Jeg gør hvad jeg kan for at kommentere der hvor jeg synes det virkelig er "der det siger mig noget". Desværre må jeg også prioriterer lidt. Jeg har også tit gjort overvejelser for, hvilke ting, der ville optimere glæden for folk ved at læse min blog. Jeg gør meget tingene, for at huske mig selv lidt på de små ting også (og lave opslag over de geniale kreative ting jeg finder rundt omkring hehe) men, som der skrives, så er det super rart med et lille "nik/smil" fra en anden. Det giver bare SÅ meget :)

  SvarSlet
 24. Jeg er helt ny her i blog verdenen, og det er første gang, at jeg er havnet på din blog! Sikke et lykketræf, for jeg synes, at det er en meget inspirerende og kreativ blog du har! Jeg glæder mig til, at følge med i fremtiden! Jeg synes, at det her indlæg er et rigtig fint emne til debat, og sådanne emner har du flere af! For mig mangler der ingen rød tråd! Det du siger her, er helt rigtigt.. Det giver rigtig meget, når folk er aktive og kommenterer de indlæg, der bliver lavet! Det inspirerer og motiverer!
  Kh Mette

  SvarSlet
 25. Tusind tak for jeres mange svar - og indspark til mit indlæg.. Jeg er glad for at jeg ikke er helt alene med min 'følelse'..:)
  Og tak for tilkendegivelserne omkring min blog..

  Jeg har (som skrevet i indlægget) fuld forståelse for manglende tid, arbejdsopstart og andre ting, der gør at man nogle gange ikke har den store tid til at kommentere/blogge.. Dem har jeg jo også selv - og at jeg følger flere og flere blogs gør jo også tiden mindre..

  Jeg tror, at mit indlæg mest af alt skal ses som et "venden tanker"-indlæg, hvor mine overvejelser omkring det at blogge, hvilke mål jeg har med det og hvordan jeg gerne vil det.. Bare for at slå det fast så glædes jeg OGSÅ over jer, der bare lige læser med uden at kommentere på et indlæg. Det er jo også en form for kommunikation..
  Og jeg ser ikke det at kommentere som en 'byttehandel' (for at bruge et godt ord fra Knæhøjkarses seneste indlæg:) eller som et gensidigt pligtforhold, men nærmere - som flere af jer også nævner - en tilkendegivelse, et smil med ord, en væren enig/uenig og lignende..

  Det blev lidt rodet herfra - jeg ville bare gerne give jer en lille tilbagemelding - det var god læsning i går, da jeg kom hjem fra Kbh.. Håber det kan forståes - det er brygget sammen med et hoved, der hamrer og snotter og en hals der gør avs - godt det først er om en uge jeg skal i hvidt;)
  God weekend..
  Kh Anne

  SvarSlet
 26. Jeg er enig i at blogging er en super fed måde at kommunikere på. Alternativt er man afhænging af større medier og underlagt af hvilke budskaber de ønsker at bringe. Men det er da super sjovt at du har fået så mange kommentarer på din blog :-)

  Håber også at i fik en super sjov polterabend, og alt gik helt som det skulle, og bryllupet også gik godt. Det er også et ret fedt billede du har fået lavet, jeg kan godt lide at kandterne af blomsten går lidt ude af fokus og det er skarpt i midten, formodentlig en lav F værdi, og en eller anden god Macro linse ?

  Mvh Claus
  http://polterabendevent.dk

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne