lørdag den 3. april 2010

Lørdagslækkerier og påsketraditioner..

Efter at have spist på restauranter af forskellig art og kvalitet;) de sidste 5 dage, har vi handlet ind til en af favoritterne her i huset..


Så i aften står den på wok med kylling, lækre grøntsager, soya og brune ris. Som lørdagshygge er der gjort klar til frugtsalat.. Jeg har lavet en fromage frais med lidt vanillesukker og hakket lidt mørk chokolade (chokolade må der til:) til at drysse over - mums! Så der er dømt selvforkælelse og hygge.. I morgen drager vi til Fanø til den helt store påskefrokost, så det gør ikke noget, at kosten i dag er lidt "grøn"..


Til vores sædvanlige familiepåskehygge er der dømt lækker mad, spil, gåture i klitterne og ikke mindst påskeæg-jagt og den helt store påskedyst: æg-trilleri.. Vi finder et velegnet bakkeområde og har medbragt mindst 1 meget hårdkogt og pyntet (kaffegrums, løgskaller og blomster) æg. Så skal der trilles/kastes alt efter mod og evne. Det gælder om at komme længst -uden ægget går i stykker. Ældste først og yngste sidst, som familietraditionen byder - det er altid superhyggeligt og sjovt at betragte overmod, held og ikke mindst øøøndige trilleteknikker. Vi håber bare på godt vejr og spiser en meget let morgenmad - så er vi klar..:)

Hvilke påsketraditioner har I andre mon?

2 kommentarer:

 1. Hej Anne
  Ha ha, hvor er det hyggeligt, at I triller/kaster med æg:) Det har jeg godt nok aldrig prøvet! Og hvor ser aftensmaden lækker ud! Jeg trænger i den grad også til grøntsager...
  Nu er jeg hjemme igen, så jeg er klar til en stofbytter:)
  Kh Anne

  SvarSlet
 2. Hei Annchen
  Så flotte bilder fra Milano! Ja, alt er relativt; for oss var det nesten litt "syden" i Danmark, mens dere frøs da dere var tilbake.
  Vi har ikke så masse snø igjen, men det er da noen partier i hagen med en god del snø enda.
  Som så mange andre nordmenn er vi forelsket i Danmark; i selve danskene selv, i det flate landskapet (jeg elkser flate landskap!) i de koselige byene og alle de fine butikkene og ikke minst gjenbruksbutikkene som dere er så gode på. Her i Norge er vi langt etter når det gjelder gjenbruk.
  Så delig middag med mange gode fristende grønnsaker du steller i stand. Wok smaker alltid godt! Ha en flott 1.påskedag!
  Klem Kaspara

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne