fredag den 4. juni 2010

Hjaelp soeges til ny legekammerat..

En strømdreven én af slagsen..:)

Min partner in crime, når det gælder kreative sysler, er i øjeblikket 'bare' en lille Bilka-model af en symaskine..For et par måneder siden tabte min kæreste den (!!) hvilket den heldigvis til dels overlevede - kun med en ødelagt trådspole (eller hvad det nu hedder.. Den der spoler tråden op for mig;)

Den gør sit arbejde - men jeg vil ha' mér..;) Jeg har derfor længe ønsket mig en ny symaskine - og til min fødselsdag fik jeg et dejligt tilskud til den, så nu er drømmen lidt tættere på..

Billedet er lånt her


Men hvad skal jeg gå efter?? Hvilken legekammerat tråder du?

Jeg er (som nok afsløret) ret ny i maskinmylderet, men vil meget gerne ha' overlocker på den.. Men nu bliver jeg helt i tvivl om jeg kun kan få det på en seperat maskine..?!

Ellers ved jeg ikke, hvad jeg skal kigge efter - så håber lidt på hjælp fra jer kreative og sy-erfarne blogpiger..;)

Nogen, der orker at give et råd eller to..?:)

9 kommentarer:

 1. Personligt er jeg til Bernina. Det er rigtig god kvalitet, som kan holde i rigtig mange år.
  Jeg tror kun du kan få overlocker på en seperat maskine. De fleste almindelige maskiner kan så en overlocksøm, men de skærer ikke kanten, som en rigtig overlocker gør.
  Håber det var til lidt hjælp. Kh. Malene

  SvarSlet
 2. jeg har en brother! den er jeg rigtig rigtig glad for, den kan en hel masse og har den lækre fordel at hvis jeg bare lige hurtig skal sy noget sammel eller lappe et hul behøver jeg ikke have fodpedal på da den er comp. styret!

  så har jeg en bernina overlocker og den er jeg også meget glad for, og vil bestemt anbefale at invistere i sådan en.

  SvarSlet
 3. Jeg er også til Bernina personligt, men den Singer du viser er en ret god og enkel maskine (jeg står i symaskineforretning, og vi sælger rigitg mange af lige den model og med super glade tilbagemeldinger fra kunderne.)Det er ikke en stor maskine, men har det allermest nødvendige af sømme + fuldautomatisk trådspænding og fuldautomatisk knaphul. Den har overlocksøm, men det har stort set alle symaskiner. Den søm kan ikke sammenlignes med en rigtig overlocker, som jo syr med 3-4 tråde og skær stoffet. Og man kan ikke erstatte en symaskine med en overlock, da den jo ikke syr lige ud og fx. knaphul. Af overlock, vil jeg klart anbefale Bernina, min erfaring er, at de er stærkere og meget mere stabile. De står fast på bordet også når du har "sømmet i bund."
  Håber du blev lidt klogere på dit kommende valg:-)
  Kh Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Anne,

  Jeg har i øjeblikket kig på en Pfaff. Det er så en af de dyrere modeller, men for pokker hvor er den lækker! Har ikke selv haft en Pfaff før, men har syet flere ting på sådan én, og synes det er et godt mærke. Og så har alle Pfaff maskiner overtransportør – dét er altså lækkert! Specielt i livlige stoffer og når du syer mange lag sammen.

  Synes du skal tage ned til din lokale forhandler og prøve de forskellige mærker. Men giv IKKE den pris der står på skiltet!! Symaskiner kan presses meget i pris, og selvom maskinen måske er på tilbud i forvejen, kan du helt sikkert slå mere af prisen og forlange lidt tilbehør med også. ;-) (det kommer selvfølgelig an på hvilken prisklasse vi taler om, men du kan som regel presse dem godt ned)

  Min underbo har en Brother NV 10A som er en jubilæumsmodel. Den gav hun 3000 kr for, og den er rigtig god. Har lånt den mange gange efterhånden og den syer rigtig pænt. Og så er det SKIDE (undskyld sproget, men det er lige nødvendigt) nemt at lave knaphuller på den. Du sætter knappen i den specielle trykfod som medfølger, og så måler den knappen og laver et hul der passer. Det er bare SÅ nemt!

  Vil også lige anbefale dig www.symaskine.dk De er kendt for at give de bedste priser. Og så er deres service rigtig god. Jeg ville egentlig handle der, men min lokale symaskinemand var villig til at give mig samme pris, og så støtter jeg selvfølgelig lokalt. (om ikke så længe i hvert fald :-))

  Hold da op det blev langt! Håber du kan bruge noget af det, og har du nogle spørgsmål, spørger du bare løs. :-) Har du besluttet hvor mange penge du vil bruge på en?

  Kh. Tine

  SvarSlet
 5. Jeg har næsten lige købt en Bernina Bernette 92c og den er SKØN! Jeg er super glad for den. Du sku prøve at tjekke www.symaskiner.dk :) De har gode tilbud for tiden :)

  SvarSlet
 6. Tusind tak for jeres udførlige svar!!
  Nu har jeg bestemt lidt at gå videre med..

  Tine: Jeg har ikke besluttet beløb endnu, fordi jeg ikke helt hvad der er realistitsk..;) Hvad har I andre givet?

  Nyd søndagen..
  KH Anne

  SvarSlet
 7. Hej Anne,

  Jeg er blevet tilbudt Pfaff Expression 4,0 til 8000 kr. Vejl. udsalgspris er 13.000 kr. Dét synes jeg er et super godt tilbud, men stadig frygtelig mange penge...

  Ellers ved jeg at man kan forhandle Pfaff Select 3,0 ned i 3000 kr, og Select 4,0 til 4000 kr.

  God fornøjelse med dit køb – glæder mig til at se hvad du vælger. :-) Og god søndag til dig også.

  Kh. Tine

  SvarSlet
 8. Hej Anne

  Har du valgt symaskine endnu? Jeg blev så hooked på at købe symaskine, da jeg læste dit indlæg, så nu har jeg købt. Og jeg vil bare lige tippe dig om at www.billigesymaskiner.dk har prisgaranti, så der kan du virkelig gøre et kup. Jeg har selv lige købt der :)

  Kh Signe

  SvarSlet
 9. Hej Anne
  Jeg har en brother der altså bare har nogle smarte features ud over at den syr godt og stabilt. Der er automatisk trådning af nålen og spolen ligger vandret ned i armen og er dødnem at få op. Den har ca 40 sømme bl.a. har jeg lige fået øjnene op for nogle overlocksømme. ca 6-7000 gav jeg vist. Men har også lige købt en Bernina overlocker. Wow. 3000 kr og så har du det sjoveste legetøj. Held og lykke med købet.
  VH Sine

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne