tirsdag den 9. april 2013

Strik, penalhuse og krea-venskaber


Jeg har tidligere nævnt min skønne kollega-veninde, som er en rigtig strikkehaj. Nu har hun også lært mig at strikke efter diagram og jeg har kastet mig over en cardigan med mønster. Til mig selv....
Og jeg er helt bidt - det er strik, der lige passer til mig. Men tålmodigheden er på prøve, for allerhelst skulle den jo være færdig nu - og varme mig på de kolde morgener.
Opskriften er fundet lige her - og jeg strikker den i garnet Lima fra Hjertegarn.

strik-sweater-sara-lund-cardigan-lima-hjertegarn-annchen

Der er noget særligt over venskaber, hvor man kan inspirere hinanden og dele kreative projekter.
I påskeferien havde vi afsat en hel dag sammen med vores piger til hygge og syning. De fik lært at sy de ønskede penalhuse - og jeg synes, de blev ret fede. Derudover var der også både tid til knyttede armbånd, masser af snak, hulebyggeri og Karoline fik lært at fingerstrikke.

Normalt syer jeg bare mine penalhuse på Gefühl og med alle sømme skjult mellem yderstof og foer. Det kan være lidt besværligt, så jeg har fundet denne gode DIY på en lidt nemmere version med synlig sidesøm i foeret.

bernina-liberty-penalhus-annchen

bernina-liberty-penalhus-annchen

bernina-liberty-penalhus-annchen


bernina-liberty-penalhus-annchen

bernina-liberty-penalhus-annchen-broderigarn

bernina-liberty-penalhus-annchen


Ha' en dejlig dag..17 kommentarer:

 1. SUPER lækker sweater. Hvad hedder den på hjemmesiden? Har ledt, men kan ikke lige finde den, og dne bliver jeg vist nødt til at strikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er vildt lækker - det er egentlig en cardigan..;) Dn hedder vigdis - og ude i siden kan du finde den under peruwian.. God fornøjelse..

   Slet
 2. Den trøjer ser ud til at blive rigtig lækker, og ja mønster strik tager lidt tid, men jeg er sikker på at den bliver det hele værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestemt også den bliver det værd..;)

   Slet
 3. Dit strik er så fint!! Jeg har hentet opskriften og jeg må strikke den til mig selv:-)
  Jeg har det lige som dig - bliver bidt af at strikke mønster og kan ikke slippe det. Og ja..... Det skal være hurtigt færdigt.
  Dejligt med en dag i kreativitetens tegn

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh - så må jeg hellere videre inden jeg bliver overhalet af speed-strikkeren..;) Men ja - så fin og spændende strik..

   Slet
  2. Rolig rolig hi,hi... Jeg er slet ikke i gang endnu. Har for mange igangværende projektet til at kunne starte et nyt;-)
   Dejlig dag til dig

   Slet
  3. Rolig rolig hi,hi... Jeg er slet ikke i gang endnu. Har for mange igangværende projektet til at kunne starte et nyt;-)
   Dejlig dag til dig

   Slet
 4. Masser af fantastiske dage allerede - og flere at tage af - der er mange projekter, der skal leves ud i super-godt selskab. Både pigerne og jeg er solgt :-)

  SvarSlet
 5. Jeg elsker også kreative hyggestunder med veninder - det er en rigtig god måde at være sammen på, hvor man fordyber sig og hygger max. Det er da ret imponerende hvis pigerne var med til at sy de fine penalhuse!

  Nu har jeg kun syet et enkelt penalhus i den dur, og med synlig sidesyning, men den er foldet for enden, så jeg tror lige jeg skal have afluret din teknik. Det giver en mere firkantet facon. De er virkelig fine.

  I øvrigt også stor respekt for dit strikkeprojekt. Det er da ret flot at kaste sig ud i det. :)

  SvarSlet
 6. Hej med dig
  Under en Google søgning på "penalhus" faldt jeg over din blog her. Jeg søger nemlig et nyt penalhus og det skal helst ikke være af den kedelige læderpenalhus-type... Og så så jeg jo netop det penalhus med stjerner her ovenfor. Det er lige mig! Farver og det hele! Kunne det tænkes at du lavede sådan nogle på bestilling? For så er jeg nemlig meget interesseret i sådan et ;)
  Kh Henriette

  SvarSlet
 7. Evt. svar mig på min mail henriettemumm@hotmail.com :-)

  SvarSlet
 8. Hej
  Hvor har du købt det stof til penalhuset til højre?

  SvarSlet
 9. Det er et stof du kan få flere steder - men jeg har købt mit hos bettyp.dk..:)
  Kh. Anne

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne