torsdag den 10. november 2011

Hækle leg

Tempoet herhjemme er helt i bund - for lidt søvn og lidt for meget ammetid.. Det er lidt hårdt, men skal vendes til noget positivt - så når der ammes, får jeg også hæklet lidt..:)

Forleden havde denne dygtige blogger et indlæg om forskellige hækleteknikker og det var mit spark bagi til at få hæklenålen i gang igen.
Min hæklebog ligger fast fremme på sofabordet og youtube er også ret behjælpelig, når man som mig helst skal se eller prøve for at lære nyt. Så jeg leger lidt med nogle bomuldsrester og øver mig...


Inspireret af Christina har mit glas med lys i også fået lidt pynt. Det er mit første forsøg med star stitches. Jeg synes, de er ret dekorative.

For noget tid siden viste to meget hæklekyndige damer hver deres bud på hæklede 'lysmanchetter' frem. Se her og her.
Wenche gav et tip til, hvor glassene kunne købes og siden har jeg faktisk haft dem stående
Jeg har længe villet beklæde dem med hæklerier.Halve stangmasker med en række star stiches foroven

Den hvide her skal vist ha' en makker eller to og indgå i julepynteriet..

Muslingemønster

Halve stangmasker med tungekant

I mit yndlingsfad ligger nogle træperler i smukke farver og pynter.


Næste projekt må være at finde lækkert bomuldsgarn i lige netop de farver og få pyntet endnu flere glas i yndlingsfarverne.


Ha' en dejlig dag.

10 kommentarer:

 1. Fine fine hæklerier. Jeg kan vist snart ikke komme op med flere undskyldninger for at lære det sådan rigtigt. :D hvilken bog er det du bruger?

  SvarSlet
 2. Ja fine hæklerier, og god måde at få finpudset teknikkerne. Jeg er selv nybegynder i at hækle, og skulle også prøve med de lys-covers, men da jeg skulle ta dem i brug havde væden drejet sig lidt ud til siden i lyset, og så blev mit hæklet cover helt sort.

  SvarSlet
 3. Arj, sikke nogen inspirerende billeder, Anne. Jeg håber selv at få afprøvet et par nye hækleteknikker snarest:) Kan i øvrigt se, at vi kredser om de samme yndlingsfarver:)
  Og tak for din søde kommentar på mit seneste indlæg. Du siger bare til, hvis du får brug for lidt sparring:)

  SvarSlet
 4. Maiken: tak..:) du må ha' gang i det..;) Jeg er i hvert fald vild med at der findes små hurtige projekter og en fordel er at jg kan lægge det fra mig når baby kalder uden at være lost i mønsteret..:) Jeg har Politikens strikke og hæklebog som er ret god og ellers Sys Fredens' lille Hækleskole..

  Marie: Ja det er meget hyggeligt - også at få trænet at gøre det lidt mere ensartet..;) Det var da uheldigt med lyset..!! Var det de tilhørende lys? Je har bare fyrfadslys i..

  Malene: Tak..:) Og ja - de farver er så skønne.. Kan bare ikke lige finde GARNET der kan matche dem..;)

  Kh Anne

  SvarSlet
 5. Hvor er du produktiv på trods af mælkeiglen. :O)
  Det er så fint.
  Kh. Malene

  SvarSlet
 6. Kære Anne
  Bloggen har været noget forsømt på det sidste, og jeg har været frygtelig fortravlet. det plejer at gå ud over hukommelsen. Men jeg tror altså det er gået min næse helt forbi at lille Frida er kommet til verden. Stort tillykke med hende, tænk at være så heldig med to så dejlige piger :)
  (hvis jeg nu mod min egen overbevisning allerede har sagt tillykke så bær lige over med mig ikke ;))
  Mange hilsner Heidi

  SvarSlet
 7. Hvor ser det bare FINT ud:-) Jeg er SÅ misundelig på de der glas med lys, meget smukke er de:-)

  SvarSlet
 8. Hvor ser det godt ud. De der star-stitches ser virkelig skønne ud. Gav vide om jeg kan nå at lave nogle af dem inden barnedåben på søndag:-)

  Tak for linksene - og tak for din kommentar hos mig. Jo vi burde lave kreahygge. Jeg har i hvert fald en gut som gerne tager sig en god formiddagsskraber, så man kan nå noget:-)

  SvarSlet
 9. Jeg havde fyrfadslys i, er nemlig ikke så vild med duftlys. Men det var lidt ærgerligt i hvert fald.

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne