fredag den 16. september 2011

Når man nu skal være storesøster...

.....er der mange ting, der skal overvejes for en 3½ årig..

"Mor, må lillesøster godt sove inde ved mig?"
"Mor, når baby kommer ud, skal jeg lære hende at tegne lige så flot, som jeg kan."
"Mor.. Tror du lillesøster hiver i håret, ligesom fætter Nicklas?"
"Mor kommer lillesøster ikke snart - det er pivkedeligt at sidde alene på bagsædet!!"
"Mor - kan babyen høre det, hvis jeg snakker ind gennem din navle?"
"Mor, når lillesøster kommer ud, må hun gerne låne mine gamle vinterstøvler.."

Og sådan bliver det ved...;) Jeg knuselsker min store pige, der i den grad udvider sin horisont og sine perspektiver for tiden. Hun er så kærlig, mild og undrende - at de få øjeblikke, hvor hun i den grad tester os og prøver grænser af, ikke fylder meget.. (selvom nogle dage da i den grad godt kan trække tænder ud - intet glansbillede der..;)

Men for at nå til mit egentlige "dillemma", så går jeg og overvejer, hvad vi skal give krudtuglen i storesøstergave..
Vi er ret sikre på, at hun skal ha' en lille billedbog om hendes egen babytid (evt. fra Fidipus - med inspiration fra Ulla), men derudover er vi ret blanke..

Er der nogen, som har gode idéer? Eller vil dele, hvad I har gjort..?:)

Krudtuglen som lille

Ha' en rigtig dejlig dag..

16 kommentarer:

 1. Vi gav Karoline sådan en dims, som jeg overhovedet ikke aner, hvad hedder. Det er sådan en med to ledninger, hvor man skal matche ting. Altså en abe og en banan fx. De fandtes også, da vi var små. Vi valgte gaven, fordi hun kunne sidde med den selv - eller selv gøre det, mens jeg ammede/gav flaske.

  SvarSlet
 2. Åh der er mange ting der rumsterer i hendes lille hoved.
  Synes bogen er en super god idé og så giver i jo hende en kæmpe gave, ved at give hende en lillesøster!
  Får helt gåsehud ved tanken om da mine egene så deres helt nye små søskende.. Anne det er så stort at få et barn og det er så stort at se glæden ved det nye liv i storsøster´s (her er det storebrødre) øjne:-).
  Ha en dejlig dag

  Kh Kristin

  SvarSlet
 3. Hvor er hun bare skøn og gode spørgsmål hun stiller også. Jeg synes bogen er en helt genial idé. Vi har givet gaver med noget af det de var helt vilde med på det tidspunkt Pippi , Bamse og Kylling, Lego, spændende tegnesager og i den stil. Jeg havde købt bøger til når vi kørte på fødegangen og så fik de ellers de store gaver da vi kom hjem med Sofia :-)

  SvarSlet
 4. Livets store spørgsmål..:-)
  Vi gav Selma et dukkehus, men jeg vil sige at hun har fået vildt mange gaver og det er ikke nødvendigvis de store, der er de bedste. Hun har bla fået kæmpe-sæbebobler og tegnekridt - og det har været kæmpehit. Hendes vendespil har også været et hit, for det kan hun spille med mig mens jeg ammer!!

  SvarSlet
 5. Det er bare det sødeste jeg længe har læst. Suk, hvor kært <3

  Jeg syntes bogen er en rigtig god idé. Tænker bare at den måske skal suppleres med noget hun selv kan lege med i de stunder hvor I er optagede af baby. Bogen bliver jo nok sådan en hun kigger i sammen med jer, for at høre historierne. Hvad med hendes egen baby, f.eks. en af Tusindfryds fine dukker?

  Ih, hvor bliver det bare spændende :) (en smule skruk, siger du? Naaaj, pjat!)

  SvarSlet
 6. Skønne spørgsmål tøsen stiller, bliver helt varm indeni når jeg læser dit indlæg ;o)
  Her var storebror kun halvandet år da lillesøster kom til verden, så vi fik ikke den slags fantastiske spørgsmål, tror ikke helt han vidste hvad der skulle ske - Vi gav ham en Kyllingbamse (han havde været vild med den længe, hver gang vi var i babysam, for at købe ind til lille ny). Og ellers fik han så mange gaver hver gang der kom barselsgæster, at han slet ikke vidste hvad han skulle lege med. Han ville hellere lege med lillesøster, og det vil han stadig her 16 mdr senere - Så tror ikke gaven er så vigtig, at blive storesøster er og bliver den største gave I kan give hende ;o)

  SvarSlet
 7. Når jeg hører alle de fantastiske spørgsmål, som din store pige undrer sig over, glæder jeg mig over, at vi vil vente lidt endnu med at få et barn mere. Havde slet ikke tænkt på at glæden også kan deles med storesøster/storebror:-)

  SvarSlet
 8. Årh hvor kært altså. Gode spørgsmål hun stiller:) Synes bogen er en super god idé og så tænker jeg det samme som Julia, at en af Wenches dukker kunne være fantastisk. Det er noget hun selv kan lege med, mens I er optagede af andre ting og så kan hun samtidig være sammen med dig om 'morrollen':)

  SvarSlet
 9. Hvor er hun sød Anne.. det er store sager, at blive storesøster.. sådan en bog du har tanker om.. den er god. Ida har den også - og hun tager den frem og snakker meget om sig selv som baby.. god idé.

  SvarSlet
 10. Jeg blev helt rørt da jeg læste de søde spørgsmål. Hvor er hun kær. Hun bliver en god storesøster.

  Jeg har ikke gode råd til gaver til hende. Men som der er nævnt, tror jeg ikke det er størrelsen på gaven der er det vigtigste. Men at hun bliver begavet med et eller andet. Måske en storesøster trøje/bluse.

  SvarSlet
 11. En rigtig stor ting er et par timer med mor og far, hvor det kun gælder storesøstermodellervoks går man heller aldrig fejl af, den gode af bivoks, eller måske bare at slå en kage sammen..det er slet ikke sikkert det behøver at være så stort

  SvarSlet
 12. Finurligheden: God idé med noget hun selv kan sidde med;)

  Kristin: Så dejligt du beskriver det..;) Og ja der rumsterer mange tanker hos hende for tiden;)

  Mette: Ja hun er dejlig..:) Og ja det behøver selvfølgelig ikke være noget nyt og stort - god idé med bøger til en start..

  Christina: Ja;) Og god idé med flere små ting måske - men det kan selvfølgelig også være hun får fra andre..;)

  Julia: Så sød skruk du er..:) jeg synes også bogen kan blive et hit - en af de lækre dukker er også overvejet, da hun er dukkefan for tiden - men hun har tre i forvejen og ved ikke om økonomien er til en af de überlækre Waldorfdukker, selvom jeg virkelig ville elske at gi' hende én..:)

  Uglemor: Synes også det er hyggeligt, at hun er så meget med i det:) OG tror da bestemt også lillesøster bliver det mest spændende...

  Dagens lys: Vi er også glade for hun er så stor og har så stor interesse i det - selvom det stadig er svært at forstå..;)

  Malene: Helt enig..:) Må genoverveje den dukke..

  Christina: Ja hun er herlig..;) Glæder mig sådan til at se hende i sin nye rolle..

  Henny: Jeg tror også hun bliver den dejligste storesøster..;) Og ja - nok mest det at hun også bliver "husket"..

  Kh Anne

  SvarSlet
 13. Janet: Jeg tænker også vi mst af alt skal huske at lave ting kun med hende - så hun stadig føler hun er lige så vigtig..;)

  KH Anne

  SvarSlet
 14. NÅRH hvor er hun sød:-) Jeg har ingen gode råd om storesøstergaver, desværre! Men til gengæld er jeg blevet temmelig skruk af at læse om alt det her søskendehalløj:-)

  SvarSlet
 15. Hvor er hun sød! Hun spørger ligeså meget som Dicte;)
  Storesøster gave har jeg ikke lige tænkt på endnu, men hun har fødselsdag i november og der får hun en fin steinerdukke som hun kan pusle osv.

  Kh. Tenna

  SvarSlet
 16. Årh hvor er hun kær! Dejligt billede også...

  KH Tine

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne