tirsdag den 6. september 2011

Bukser..?

Vejret indbyder til varmere tøj og indesysler.. Det vil jeg gerne kombinere - og få kreeret lidt til Karolines garderobe.. Hun har lige taget et ordentligt ryk i højden og mange af hendes bukser stumper.

Derfor er jeg på jagt efter gode buksemønstre til sådan en 3½årig krudtugle. Hun elsker stadig sine 'hyggebukser', som hun kalder velourbukserne.
Der er jeg på udkig efter et godt mønster - gerne lidt ballon, men uden det bliver ALT for bredt og hængende foroven. Måske et, der også kunne bruges til fløjl.. De to materialer er nemlig dejligt varme til hende, når nu hun er i en børnehave med faste udeuger..

Derudover vil jeg gerne ha' kreeret nogle lidt mere pigede bukser - som er lidt 'seje' og ikke så lillepige-agtige... Men jeg er meget i tvivl om hvilket snit og materialer, jeg skal gå efter..

Er der nogen af jer, der ligger inde med mønstre, I kan anbefale - eller har andre gode idéer...?

Utroligt meget regn på vores terrasse...

Dejlig tirsdag til jer - her brygges og kokkereres der i køkkenet, mens min dejlige mand tager sig af rengøringen...;) Skøn fordeling!!

11 kommentarer:

 1. Måske kan du tage nogle af hendes bukser, som hun passer, og så bare tegne mønsteret af efter dem?
  Du kan jo lave store lommer på dem, så de bliver lidt seje, og sy dem i mælkedrengestrib og så med lommer i fx gult eller lilla retrostof kantet med lilla skråbånd. Bare en ide;)

  SvarSlet
 2. :) Du er altid god for råd.;)
  Har netop tegnet hendes elskede velourbukser af (og vil så forsøge at forstørre/forlænge dem lidt)- og ja så skal de jo klart pimpes..
  Mælkedrengestrib var også en god idé!
  Tak for idéer..
  KH Anne

  SvarSlet
 3. Kender du Ottobre ? Et magasin med super gode mønstre og ufattelig meget inspiration. Børneudgaven udkommer 4 gange om året og woman 2 gange. Der er måske det du efterlyser. Jeg har syet meget efter disse mønstre da mine piger var mindre og idag bruger jeg meget woman udgaven til mig selv. Jeg synes at tøjet har en god pasform og så er det nemt at følge syvejledningen, De kan lånes på biblioteket og Ottobre har også en hjemmeside. God fornøjelse

  Kh Mette

  SvarSlet
 4. Det lyder hyggeligt. Nyd roen ved symaskinen (og andre steder) mens du kan.:-) Hepper også på mælkedrengestrib som Anne foreslår. Onion 20022 er et rigtig godt mønster. Jeg har bare lavet dem med lige sidesøm. Der er faktisk også en fin kjole med raglan ærmer på mønsterarket. Stof2000 har også et mønster på posebukser med inderfoer som skulle være nemt og godt, men det har jeg ikke prøvet endnu. God fornøjelse, Anne. Glæder mig til at se hvad du finder ud af.:-)

  SvarSlet
 5. Prøv Ulla Welinders bøger. Lån dem evt. på biblioteket. Der er et par buskemønstre der. Den ene har fx falsk gylp hvilket jo også er med til at ændre udtrykket lidt i forhold almindelige tullebukser.

  KH

  SvarSlet
 6. Jeg synes Minikrea mønstrene er dejlig nemme, og jeg kan rigtig godt li' at der er flere variationer over det samme mønster, alt efter om man ønsker ribkant, elastik ell kantbånd.

  SvarSlet
 7. Ja, man kan godt mærke, at det er blevet efterår!! Men det er nu også hyggeligt nok, så længe man er inde, og gerne med en dyne og en kop varm kakao! :)
  Læser dog ikke rigtig bøger, da jeg - desværre - har det med at falde i søvn!

  SvarSlet
 8. Jeg skal også have syet nye bukser til Isabel, hun skal have gule velourbukser med smølfelommer (storebrors vakte lidt misundelse)...tror jeg syer dem efter mønsteret på hendes småfolk bukser, det har jeg gjort med storebrors..synes de har sådan en god pasform.
  Hun skal også have lilla babyfløjl med retrolommer, denne gang vil jeg prøve at lave dem større end jeg plejer.
  Men ellers er jeg også vild med Mini Krea mønstrene.
  Glæder mig til at se hvad du får syet.

  SvarSlet
 9. jeg har et super cool mønster til bukser som er rigtig gode i fløjl - det kan jeg lige tage med søndag når vi ses.
  Prøv at finde groovymamas indlæg fra 18. januarhvor hun har syet et par af dem - det var nemlig mig hun fik mønstret af :)

  Jegh ar fundet noget bredriflet fløjl som skal have en strikket lomme bagpå - tænker hun skal have et par stykker af den model også..

  Ellers kan du sy i vinter Isoli, det er også dejligt varmt, og ser skønt ud med "snyde" pressefolder og rib!

  KH Vibeke

  SvarSlet
 10. Jeg kan varmt anbefale dig ballonbukser fra MiniKrea. Der er mange variationsmuligheder, og med fast linning eller rib osv osv.
  Jeg har også netop lavet et par Sailor pants fra Oliver+S. Det er med slids, knapper fortil og eleastik i linningen bagtil. Kig evt. forbi min blog, for et billede siger mere end 100 ord.
  Glæder mig til at se dine færdige bukser.
  Kh. Viola

  SvarSlet
 11. Tusind tak for svar og hjælp alle sammen!! Har i dag været på biblioteket på jagt;)

  Trillemus: Tak for tippet! Bib havde desværre kun 1 Ottobre blad hjemme til børn men det er lånt og skal udforskes;)

  Maiken: Det Onion mønster må jeg da vist ha' fat i..:) Og ja - roen og de stille dage nydes fuldt ud;)

  Anne: Havde 0-3år lånt i forvejen, men nu er den anden også med hjem - så må jeg se om der er noget jeg kan finde ud af;) Tak for tippet..

  MAja: Ja dem har jeg også en del af - synes bare tit, de bliver lidt brede og småpigede.. Men det kan man jo korrigere lidt;)

  KGaardsted: Det er nemlig bare vejr til indehygge - kreasysler og herhjemme også et par bøger;)

  Mia: Lyder som gode planer..:) Du har ikke tilfældigvis tegnet et småfolkmønster af i str. 4år..?:) For jeg har ikke fået investeret i dem endnu...

  Vibeke: Det vil jeg meget gerne ha'..:) Det ser fedt ud.. Aner ikke hvad vinter isoli er - det må du lige forklare mig søndag;)

  Viola: Dem har jeg også syet en del af - de er også gode.. Det var faktisk mest som variation til dem..;) Jeg kigger fordi...

  KH Anne

  SvarSlet

Tak fordi du tager dig tiden til at kommentere herinde. Det betyder meget for mig - og gør mig glad;)
Kh. Anne