mandag den 29. november 2010

Vimpel til en lille fødselar

En af de andre ting jeg fik kreeret i sidste uge, var denne vimpel til Karolines lille legekammerat. Det er min gode venindes søn, som vi var sammen med i går. Han er nemlig blevet 1år, siden vi har set ham sidst. Karoline havde bestemt en bog og af 'tanten' fik han så den her..

Karoline derimod var meget forelsket i den og spurgte med bedende dådyrøjne og nærmest bævende underlæbe, om ikke hun må få en også. Så det må blive aftenens projekt.

Ellers ser vores eftermiddag sådan her ud:


Og så tilsat lidt julemusik, dukkeleg og hvis vi orker - lidt mere julepynt. Som tidligere nævnt kæmper jeg lidt med stilen - men ren stilforvirring passer nok meget godt på mig i øjeblikket.
Hvad er julepynt-stilen hos dig..?

søndag den 28. november 2010

1. adventshygge..

I dag har den stået på hygge i stor stil - både herhjemme og så har Karoline og jeg været sammen med tre af mine gamle veninder og den enes lille søn. Lækker mad, snak og slapperas - ren søndagsstemning på den dejlige måde.

Herhjemme er der så småt ved at komme lidt julepynt op - det har været undervejs længe, men jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for "stilen" i år..:o) Så nu er det en pærevælling af lidt natur, farverigt, kitsch og det mere traditionelle.
Men adventsdekorationen er i hus (ja faktisk har vi to - den anden er en "pimpet" Kubusstage) - og har været tændt for at skabe hygge flere gange i dag.


Det er min mor, der har sørget for adventshyggen i køkkenet - enkel, naturlig og ret fin i mine øjne..


Nyd aftenen - jeg lader op til en meget lang arbejdsdag i morgen med sofadaseri, the og lidt hækleri.. Opskrifter på hæklet mad, kager og lignende modtages med glæde..

lørdag den 27. november 2010

Når Kong Vinter ødelægger planerne..

Lige nu skulle jeg egentlig ha' været i Århus på Cupcake Workshop hos hende her - sammen med en masse skønne blogladies..
I stedet sidder jeg herhjemme og er godt træt af Hr. Vinter, der absolut skulle bryde ind og lave om på mine skønne planer. Jeg har glædet mig meget og længe. Både til de smukke kager - men i allerhøjeste grad også til hygge og sludren med de andre tøser.. Kæmpe stort øv! Jeg er bitter og ærgelig, men jeg turde simpelthen ikke køre de to timer i snelandskabet. Jeg vaklede meget længe - og  mig som ellers elsker snevejr er godt og grundigt træt af det lige nu. Jeg hader, når fornuften "vinder" over lysten på den her måde..

Karoline derimod var meget glad. Så nu må jeg jo bare prøve at vende dagen til noget positivt sammen med hende i stedet.. Jeg tror, jeg alligevel hopper i det nykreerede forklæde og sætter gang i en pebernøddeproduktion sammen med krudtuglen, når hun vågner fra sin lur.


Forklædet er en af ugens resultater af tid ved symaskinen - rimelig freestylet og syet i et af mine fine Södahl stoffer. Jeg elsker den støvede blå farve i kombination med gul.


Forklædet og kagerullen skulle jo alligevel ha' været i brug i dag. Se hvor workshop-klar jeg var i morges!! Nu bliver det så bare herhjemme i stedet..

Ha' en dejlig snevejrs lørdag..

onsdag den 24. november 2010

Tanker om kreativt hyggeri..

Efter at have læst dette indlæg har jeg tænkt en masse.. Og været meget betaget af idéen - og haft lyst til at gøre Camille kunsten efter. For hvorfor ikke? Og så alligevel hvordan..?

Jeg er jo ret ny i min by og netværket består hovedsagligt af kollegaer og en enkelt gammel veninde.. Havde jeg stadig været i Århus omgivet af "de sædvanlige" kendte folk og rammer havde det måske været lidt nemmere at springe ud i.
Men på den anden side er idéen jo bland andet at skabe nye relationer og bare hygge sig. Det er i hvert fald noget af det, der tiltaler mig ved det. Og måske det kan give mig lidt på den sociale konto, som ikke altid er fyldt op efter flytningen. Naturligt nok efter by-skifte, men stadigvæk ikke helt tilfredsstillende, når nu jeg elsker hygge, tøsesladder og sociale arrangementer..:o)

Så for at se det med de positive briller, tror jeg, der er mere gevinst end nitte ved sådan et tiltag..
Men hvem gør man til en del af sådan et kreativt hyggeri? Der er lidt langt rundt i (blog)landet - og jeg er ikke helt opdateret på, hvilke kollegaer der kunne synes, at sådan en gang kreahygge er lige i øjet. Måske jeg bare skulle kaste mig ud i det i stedet for at snakke om det og overveje igen og igen.

Nå, det var mest af alt en gang onsdagstanker herfra.. Tilbage til Mission "Udryd Tyske Stile" - de skal ud af vagten, så jeg kan komme tilbage til hækleriet med god samvittighed.. Jeg har nemlig freestylet et fint jordbær og en lettere kikset kage, der gerne vil have selskab af flere.

tirsdag den 23. november 2010

Marked og fryd

Jeg var også på marked i weekenden.. Og jeg nød det!


Hatten af for Lis og Pernille for at arrangere så fantastisk et marked. Sikke en stemning - og det at blive bombarderet med indtryk og æstetik lige fra man åbnede døren.. Ja allerede udenfor på sin helt egen måde.
Det var skønt at gå rundt mellem inspirationen og sludre med "kendte" og ukendte, bloggere og ikke bloggere. Jeg havde jo nogle af familiens quinder med og ikke alle var lige opslugte at rummets skønhed og kulde;o) Men jeg kunne sagtens have tilbragt endnu længere tid med at indsnuse.
Jeg havde ikke spejlrefleksen med, så I må nøjes med lidt billeder af mine fund. Jeg fik mest ego-lækkerier med mig hjem, men markedet bød også på flere fine ting til Karolines kommende legekøkken..






Keramikken, hjerteskålen og juleskøjten er fra Christinas lækre stand. Armbåndet er fra Kunstfabrikkens stand og lavet af dygtige Kristine. Elsker det allerede højt! Spaghettirøret fandt min mor til mig derude og de fine æggebægre er fra Asli's stand.. Lækre sager hun ellers bød på..

Efter markedet gik turen til strøget - eller gågaden - eller hvad det nu hedder i Odense.. Første syn, der mødte os var Tanterne Grøn.. Mums! Jeg kunne da købe mig fattig derinde - ikke fordi jeg strikker så meget - men bare for at have alle de lækre garne liggende til pynt og evig skue..:o)


Ellers gik weekenden med feber og sofaliggen - håber virkelig, jeg har taget vinterens tur for jeg gider ikke sygdom og datteren bliver lettere irritabel over ikke at få sin mor-dosis i 4 dage.
Og moren bliver lettere irritabel over ikke at få stillet sin krealyst. Så der må hellere rådes bod på begge dele i løbet af i dag.. Hæklenålen og symaskinen kæmper om min opmærksomhed..;o) Og så har jeg fået en ufordring fra Mejse, som jeg glæder mig til at tage op..
Nyd dagen - her et lille håb om "ægte" sne i stedet for slud..

fredag den 19. november 2010

Årets juleshopperi...

Hvert år er jeg på juleshoppetur med min søster, mor, moster og kusine. Det har vi været de sidste mange år og det er altid rigtig hyggligt.. Ren tøseri.

Her Karolines første jul for 2 år siden.. Mon ikke blikket er mindre forundret overfor pakkerne i år..:o)

De første mange år drog vi hele vejen til København og tog hele turen med strøget, tivoli og laaang togtur hjem. Da jeg flyttede til Århus blev det målet for shoppeturene med efterfølgende hygge hos mig - de første par år på mit 15kvm kammer på Nørregade;o)
Nu da jeg ikke har hjem i storbyen mere, skulle vi tænke alternativt - så i år går turen til Odense.. Jeg fik nemlig talt godt om julemarkedet, sidst vi var sammen og de andre tøser/piger/damer var straks klar! Så er der lidt til enhver smag - både marked og storby - masser af muligheder for at finde gaver, købe lækkerier til en selv og bare ose.


Så i morgen tidlig starter jeg familiebilen og drager mod øst - glæder mig tosset til at finde skønne sager på markedet, til tøsesludder og god mad.. Håber bare at al snot, ondt i halsen og feber har forladt mig til den tid..
Nyd lørdagen - måske vi ses på marked?

Sygdomskæleri..

Ja - snot, feber og ondt i halsen hærger..
Så når jeg ikke ligger begravet under dynen og er langt væk i drømmeland er jeg nødt til at forkæle mig selv lidt for at undgå alt for meget selvmedlidenhed og tristesse..:o)
Det gøres bedst ved tv-serier eller god musik til døseriet. Jeg har forsøgt at få hæklet lidt, men energien er der ikke rigtig..
Lige nu, hvor jeg er oppe fordi jeg jo skulle ha' fat i arbejdet - og ikke kan falde i søvn igen - står den på denne skønne kvinde...


Jeg er vild med hende! Og elsker og beundrer den måde, hun hele tiden udvikler og fornyer sig. AT opleve hende til koncerterne er også en oplevelse. Tænk sig at være så nærværende og jordnær på en scene..



Albummet Welcome back colour står højt på ønskesedlen, selvom jeg har alle de andre albums..;o)
Nyd fredagen - måske endda i snevejr..?

tirsdag den 16. november 2010

Solens stråler og upopulært hækleri..

Solen er skøn og ubamhjertig..
Energien er bare lidt højere i det her vejr og alt er lidt sjovere - især cykelturen til og fra arbejde..
Men den er også ufatteligt afslørende. Lige nu står det i hvert fald soleklart, at vi har været afsted hele weekenden og ikke haft meget fritid i sidste uge..


Så min korte dag på arbejde må hellere udnyttes og eftermiddagen tilbringes i selskab med støvsugeren.. Her kommer mutter med kost og spand..


I går gik jeg i gang med forsøg "hæklede kager uden opskrift".. Lad mig bare sige, at det endte sent og hækletøjet virkelig var ude i kulden (eller bare kylet over i den anden sofa, så jeg ikke kunne se det mere;)..
Jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvordan jeg går fra bund til sider på kagen......
Og 5 forsøg senere holdt tålmodigheden ikke længere. Men man er jo ikke stædig for ingenting, så i aften, når vi har haft en lille pause fra hinanden, må jeg hellere forsøge igen.. Ellers bliver der ufatteligt lang vej igennem alle kalenderprojekterne..

Nyd solen og eftermiddagen..

lørdag den 13. november 2010

Hækleri - på vej ud af døren

Jeg står med det ene ben ude af døren - er inden længe på vej til Århus, hvor jeg skal nyde eftermiddagen og aftenen i selskab med 4 dejlige veninder.. Årets første julefrokost venter i godt selskab..
Selvom jeg altid synes, det er lidt svært at undvære min lille familie og "gå glip af" weekendtiden med Karoline, så glæder jeg mig tosset til at nyde selskabet. Fantastisk tradition at vi altid skal jule"gasse" sammen.
Største problem er påklædningen - jeg kan jo ikke rigtig genbruge kjolen fra sidste fest. Lidt for stor, prangende og hvid..;o)

Men inden jeg drager mod øst, vil jeg lige vise seneste mini-projekt til krudtuglens pakkekalender. Grydelapper til hendes julegave-legekøkken. De har hver en makker, så der er to sæt..

Ja lyset er ufantastisk - kom sol..

Ha' en rigtig dejlig lørdag..

mandag den 8. november 2010

Jeg søger.....

et møbel i stil med dette..

Billedet er lånt her.

Jeg vil utrolig gerne have fat i et, som skal være grundmøbel i Karolines legekøkken. I en god børnehøjde til en knap 3årig og meget gerne med underhængt låge - så det kan fungere som ovn..:o)

Så hvis én af I kære bloginder har sådan én tilovers eller har set noget lignende, er jeg meget interesseret...

Nyd aftenen.. Jeg har (ufrivilligt) ligget på langs hele dagen og nydt det skønne vejr indefra - håber på lidt bedring i aften, så jeg kan lege lidt videre med hæklenålen..

søndag den 7. november 2010

Det lugter lidt af jul...

... i mit køkken...
Eftermiddagens hygge blev med chai latte og choko-kokos-banan-muffins til hele familien. Jeg mangler en enkelt ingrediens, før jeg kan komme videre med at lave chai-sirup, men indtil da har jeg fundet en okay købe-én hos en af byens vin, the og kaffe specialbutikker..
Den jeg har planer om at få lavet er denne, som er fundet lige her..

Endelig har jeg fundet et varmt og lidt luksus-lækkert alternativ, når nu man ikke er en store kaffedrikker.. Mums! At jeg nu endda kan tilberede det i disse skønne bryllupsgave-gryder, som endelig er kommet hjem, gør det jo ikke mindre lækkert..



I stuen "lugter" det også lidt af jul..

Dagens projekter er nemlig i fuld gang - udover at jeg har klippet ud til tunika og bukser til Karoline i disse stoffer, har jeg også gjort klar til at grovhygge mig i aften med alskens juleprojekter.. Det er fordelen ved at lade skoletasken stå nede på arbejde! Så er søndag aften helt fri.. Den står på hjerter - både syede og hæklede, stjerner, vimpler og andet godt.. Jeg har både klippet nogle i filt og nogle i lidt julede stoffer..
Og så forsøger jeg at udtænke en plan for Karolines pakkekalender - jeg har endnu ikke besluttet om det skal være en stor julesok eller jeg skal ha' kreeret sådan et vægophæng med 24 rum/lommer/ringe til gaverne.. Hælder mest til det første, men har også en drøm om det andet - måske bare engang..;o)...

Ha' en dejlig aften..

Søndag morgen...

I dag stod Karoline - og dermed også moren - tidligt op..
Det er ikke altid lige b-menneskets kop the - men i dag har vi en lang søndag uden planer foran os. En søndag til nydning og hygge.. Og så blev vi mødt af en skønt frostramt have og solskin på vej op. Så er der altså noget ved november..

Karoline blev puttet på sofaen og fik lov at se Bamse, mens jeg hoppede rundt på terassen i strømpefødder og nattøj med det formål at forevige nogle af de fine motiver. Godt det var så tidligt at naboerne formentlig stadig sov sødt - for det har ikke været et kønt syn..;o)





Nyd søndagen - spændende planer?
Jeg krydser fingre for en tur i skoven og masser af krea-hygge.. Jeg har abstinenser..

fredag den 5. november 2010

Sættekasseri

For godt 1½ år siden forelskede jeg mig i en sættekasse hos Retrovilla.dk.. Derfor gik jeg i gang med at finde og "samle" tapet.. Da vi dengang boede i fremlejet villa (i Risskov - tæt ved strand - gammel stor murmester villa - suk!) gik det lidt i stå igen, da jeg ikke lige kunne se den ind i en sammenhæng.

Sidste sommer blev sættekassen her købt (og strandede så i skuret), denne sommer fik den en lækker lyslilla maling og i mandags fik jeg så udvalgt og klippet 'pynt' til alle rummene og tirsdag blev den længe ventede sættekasse endelig færdig..
Utroligt at noget kan være så længe undervejs.. Men faktisk kunne jeg mærke, at jeg "døde" lidt på, at alle pludselig lavede sættekasser og syntes at blive færdige i et snuptag.. Men nu er den klar - Karoline elsker den (heldigt for den er tiltænkt hendes kammer) og manden skal bare lige ha' den hængt op..
Så her er mit bud på den overalt værdsatte sættekasse..:o)


Tror ikke det er sidste gang - de er så fine.. Men åh! hvor det der maling trækker tænder ud...

onsdag den 3. november 2010

Juleplaner

Først vil jeg lige sige, at det altså ikke er helt så sindsoprivende-og-nervepirrende-spændende juleplaner, som det måske endte ud med at lyde....;o)

Men tilbage til det med julen... Altså jeg er jo helt klar! Til at tage fat på juleriet - jeg er i julestemning, har købt lidt nyt julepynt (shyyyyy... manden er ikke fan af julepynteri) og lægger fra land med mandariner og julelignende Kusmithe som dagligt indslag.
Om 1½ uge skal jeg endda til årets første julefrokost med dejlige veninder i smilets by..


Men vi har de sidste par år haft en dårlig vane med alt for meget stress op til jul. Vores familie bor alle i køreafstand (nogle mindre end andre) og når man som Karoline er beriget med 3 hold bedster, 5 onkler og en moster og andet skønt familie, vi gerne vil se over julen, bliver det hurtigt en masse køren rundt. I år vil vi ikke bo i en kuffert og farte fra sted til sted hver eneste dag. Det er første del af planen;o)
Dermed ikke sagt, at vi ikke vil se al vores skønne familie, men det bliver med ro på og hyggeligt hjemmedage imellem. Sidste år fandt vi ud af, at vi ikke fik meget ud af familiehyggen, når den i den grad var lagt i skema og utrolig kortvarig. Derudover vil vi forsøge at lægge hus til noget af hyggen..

Er vi de eneste, der næsten kommer til at ligge vandret i juledagene, hvis man ikke passer på..? Hvordan løser I andre udfordringen med mange mennesker man gerne vil se, hyggelige planer og behovet for hjemlig feriehygge?


Den anden og nok lidt mere spændende del af planen er vores julegave og kalendergaveidé til Karoline. Hun skal simpelthen ha' et nyt værelse... I den forstand, at vi vil rykke rundt og give nyt indhold til hendes bette værelse. Den skønne retroseng skal males og rykkes ind. Og så skal pladsen optimeres - ud med alt det overflødige og ind med de lækre løsninger til en lille stor pige.

Hun elsker at være i køkkenet - så det største projekt bliver et køkken opbygget af loppefund, pyntet med maling og tapet. Vi har allerede et par ting fra sommerens loppemarkeder og jagten er gået ind på de helt rigtige møbler til at bygge det op af.
Hendes pakkekalender i år bliver derfor hovedsagligt en masse lækre ting til køkkenet - og værelset. Jeg har gjort klar til hæklede grydelapper, et lille forklæde, strikkede karklude á la Karen Klarbæk, hæklede kager og flere filtmuffins...

Flere idéer modtages med kyshånd - der er langt op til 24..

mandag den 1. november 2010

En lokal perle

For nylig fik jeg endelig taget mig sammen til en lille tur ud i den Holstebroske omegn.. En kollega havde nemlig sat mig på sporet af en lækker butik med keramik, smykker, børnetøj og en smule interiør.. Hun mente, det måtte være lige noget for mig..

Og hold da op.. Lækkerier i en skøn lille butik! Jeg havde desværre ikke mit kamera med derud - så I må nøjes med billeder af mine købte sager.. Det var bestemt ikke sidste besøg! Der var nogle skønne skønne aflange fade, som jeg var helt væk i.. Prisen gør bare, at manden også lige skal overtales/med på beslutning;o)




Hvis I er blevet nysgerrige, kan I se meget mere på hendes fine hjemmeside lige her. Jeg har fået endnu større lyst til at lære at bruge porcelænsler og selv gå i krig, men det vrimler ikke ligefrem med kurser herude..

Nyd aftenen - her er tapeter, papirer, lineal, saks og sættekasse-skabeloner spredt ud over stuegulvet og skal gøre mig selskab til min hellige aften foran glo-kassen - nu skal den sættekasse altså være færdig.. Den har været ca 1½ år undervejs.. Tal om at ha' for mange jern i ilden.. Håber på at Medical Night kan give mig motivationen..
Så skal jeg nok vende tilbage i morgen med vores juleplan - det er altså ikke så spændende en cliffhanger, som det måske kunne lyde til i sidste indlæg..;o)