onsdag den 30. juni 2010

Rundt og rundt - eller frem og tilbage...?

Ja - der er altså ikke noget frækt i dette indlæg..;)
Men jeg er jo all new på det dér patchworkmarked og selvom jeg er ret langt med min pude efterhånden, er jeg virkelig i tvivl om de der sting, når jeg skal ri sekskanterne sammen...
Hvordan gør du?? Rundt og rundt som på det første billede eller frem og tilbage som på billede 2.. Og gør det nogen forskel??:)

Nålen i fra samme side hver gang - og tråden lægger sig over samlingen

Nålen i fra skiftesvis den ene og den anden side - og 'usynlig' tråd
Udover at udtænke "dybe" livsspørgsmål som ovenstående, så står aftenen på frugthygge (der skal nemlig prøves brudekjoler på fredag, så snolderen er skrottet for en stund), muffinsbagning og skæren skabelon-sekskanter..


Jeg får nemlig besøg af mine tre dejlige studieveninder (og den enes skønne knægt) i morgen og vi skal hygge lige indtil fredag.. Som vi plejer, skal værtinden være klar med en aktivitet - og udover forhåbentlig solslapperas, børnefryd og grill i haven står den altså på patchwork.. Glæder mig til at prøve og "indføre" dem i den hyggelige 'verden'..:)

tirsdag den 29. juni 2010

Det greb lidt om sig...

Nu er jeg endelig ved vejs ende!!! Med de famøse bryllupsinvitationer altså..;)
Nu mangler jeg bare 5 adresser og så er jeg i spurt (læs: halvtung lunten) på vej mod postkassen..
Men arbejdet har taget en del omveje.. Jeg gik efter et lidt specielt foldet kort.. Det kunne jeg ikke finde i butikkerne - no problemos - jeg folder da bare selv..!
Det havde så nok været klogt at vælge at folde, så kortet passede til en standard konvolut.. Men nej - 4 millimeter for bred (!!!) Så valget stod mellem en ALT for stor konvolut, en firkantet og alt for dyr kuvert eller lave selv...
Så hele min aften i går gik med at lave konvolutter... Drøjt arbejde.. Men nu er jeg done - og ikke mindst tilfreds;) - og jeg lover, at I ikke behøver læse mere om invitationerne, før jeg kan vise det færdige resultat frem..


Ellers har den mest stået på sommernydning herhjemme.. Karoline er vild med vandpjaskeri og trampolinhop i varmen.. Dog har der været lidt for mange projekter.. Håber på en dag i morgen, hvor der bare skal dases;) Så håber jeg at blive næsten færdig med mit patchwork - som jo heldigvis også kan laves i haven..

Billederne er fra de sidste par dage..

lørdag den 26. juni 2010

Ferie...

Endelig...!
Lige nu har jeg her fra sofaen den allerbedste udsigt.. 6 ugers ferie.. Uden de store planer udover hygge, familietid, afslapning, små bryllupsforberedelser, kreatid til mig og så alle de oplevelser vi orker.. Det eneste planlagte er en uge i svigermors sommerhus..
Jeg tror aldrig, jeg har glædet mig i den grad til ferie.. Vi er godt brugte begge to herhjemme og jeg trænger til 6 uger, hvor jeg kun skal forholde mig til mit eget barn..;)

I dag har jeg bare slappet af - jeg er ikke kommet ud af nattøjet og har ingen planer om det.. Det bliver købemad til aften og derefter ikke noget, der har højere aktivitetsniveau end sofaslængeri..:o) Godt at kæresten har helt samme plan..

Kender I den der kriller i maven over 6 ubrugte og "frie" uger..?
I dag er den godt nok blandet med lette tømmermænd efter sommerafslutningsfest på arbejdet i går - men ingen tvivl om, at jeg allerede nyder at ha' ferie..;)

torsdag den 24. juni 2010

Solskin i min postkasse..

Sådan føltes det i hvert fald..:)

I dag lå der nemlig den skønneste lille pakke fra Anne fordi vi har lavet en change away.. Hun får en flok hæklede svampe og jeg fik nogle skønne stoffer.. Oveni har jeg bestilt en sommerhat til Karoline.. Og jeg er fuldstændig ekset med den!! Det er den helt rette kombi af farver til min lille sommertrold.. Og Karoline synes den er "fiiin" - og synes det er lidt pudsigt at den kan vendes;)



Derudover har jeg været på posthuset efter en pakke.. Jeg har nemlig vundet en skøn give away hos Tine - også kendt som Moster Girafisk.. Et lækkert fototryk i knaldfarver.. Det er superflot - nu skal vi bare ha' besluttet, hvilket rum, der skal ha' glæde af det.

Ellers klippes, stemples og samles der stadig invitationer.. Men jeg bliver ikke færdig i dag - jeg er simpelthen TRÆT! Så sengen kalder, hvis jeg skal være klar til afslutning og ikke mindst sommerfest med skønne kolleger i morgen..;)
Godnat i blogland..

onsdag den 23. juni 2010

Patchworkpude in spe...

Lige nu er der ikke tid til meget andet krea end at få de sidste invitationer færdige.. Der er helt dømt ømme fingre af at stemple så meget;)
Men jeg tiltusker mig lidt tid til mit patchworkprojekt indimellem.. Hvis vi kører i bil eller lignende.. Så en dagstur til gemalens hjemland - Sønderjylland - i går bragte mig lidt videre med min patchworkpude..:) Jeg er spændt på at se det færdige resultat...


Jeg glæder mig til at få ferie på fredag - så skal der lidt mere fut under krea-hyggen.. Det har jeg ventet længe på..

søndag den 20. juni 2010

At undvaere..

Kæresten og Karoline har været på weekendtur.. Herhjemme stod der venindehygge på programmet.. I går middag ankom 4 dejlige 'gamle' veninder. Vi har snakket, spillet, grovspist en masse mad og drukket skønne bobler (med mere;)..Så jeg har fået tanket op på energikontoen (hvis man ser bort fra den lette hovedpine og træthed som bare skal hygges væk). og er helt klar til sidste arbejdsuge inden sommerferien..
Mangodesserten blev taget rigtig godt imod - ligesom lagkagen med hindbærmousse og tobleronecreme.. Og det fantastiske ved værtinderollen er jo bl.a. resterne dagen derpå;)

Når man har undværet den lille humørspreder siden fredag eftermiddag, så er der ved at være ret tomt på mor-kontoen.. Utroligt at man kan føle sig lidt 'halv', når man undværer lidt "længe"..Så det var ren lykke-optankning da hun endelig kom hjem og gav mig det største kram med de små arme.. Og sagde "mys!"..:) For så kort derefter at blive forladt i al hast til fordel for sæbeboblerne..;)

I dag står den på masser af mor og Karoline-tid og hygge i haven i det skønne vejr.. Når hun altså lige kan blive færdig med sin middagslur i barnevognen..;)

onsdag den 16. juni 2010

Dagens smagsoplevelse..

er denne dessert...


Mangostykker rørt med akaciehonning, mynte og revet ingefær og serveret med is.. Mums!

I weekenden får jeg en flok dejlige veninder på besøg og så var jeg da lige nødt til at afprøve dessertforslaget, inden den skal serveres for dem.. Manden er prøveklud og jeg venter spændt på hans dom..;)

For mig er det bare skønt med en trøstespisnings-is/-dessert (lidt á la familien Walsh i B.H. 90210:) ovenpå en møgfrustrerende dag på arbejdet.
Og så emmer den lidt af sommer.. Også selvom jeg sidder i striktrøje og hjemmestrikkede strømper for at holde varmen;)

tirsdag den 15. juni 2010

Der leges..

Det er ikke meget kreativt, det bliver til herhjemme i de her dage.. Det er i hvert rimelig ensartet det kreative, jeg laver..;)

Jeg kæmper med at få rundet skoleåret af på en god måde samtidig med at jeg arbejder løs på vores bryllupsinvitationer.. Forhåbningen er, at de kan være ude inden vores gæster går på sommerferie..:)
Så lige nu leges der og prøves forskellige variationer af.. Jeg skal nok flashe lidt herinde senere, men da en del af modtagerne læser med herinde, vil jeg gerne gemme det lidt.. Jeg er blevet kraftigt inspireret af Christinas bryllupsinvitationer og har endda købt stempler samme sted - nemlig lige her hos Olga..


Og så har jeg brugt meget tid på at finde lækker inspiration her, her, der og her..;) Skønne sider.. Og jeg drømmer allerede om en brudebuket bestående enten af kala'er eller en proteablomst - som på det sidste link;)

Men her er et lille peek..

Kan I genkende stregen her..? Jeg har fået lidt hjælp af en skøn og foretrukken blogger;)

Det er det alle mine frie timer går med lige nu - og spisebordet i stuen roder herligt! Er ovenud taknemmelig for vores lille spiseplads i køkkenet, så alt mit grej kan ligge fremme..

Jeg regner dog med at tage en velfortjent pause i aften med det nye boligliv og lidt hyggesnacks.. For det ser da for lækkert ud..

Nyd aftenen...

onsdag den 9. juni 2010

Bryllupsoensker..

For hulan det er svært!!
Vi kæmper lidt med at få lavet en ønskeseddel til vores bryllup i september... Kæmper meget burde jeg nok skrive.. Mest af alt for at finde på 'nok' ønsker, men også for at finde balancen mellem "nemme-at-gå-ned-i-butikken-og-finde-ønsker" og "de-der-har-tid-og-kreativitet-til-lidt-andet-ønsker"..:)

Vi er begge lidt imod at skrive ønsker på - bare fordi "vi skal jo ønske os noget" og vi ønsker heller ikke det skal være sådan nærmest en bestillingsliste med varenummer, butik, hylde og lign..;) Men på den anden side må vi erkende, at der også kommer nogen som ikke lige ville vide, hvilken koncert eller lignende, de skulle købe billetter til hvis der står 'oplevelser'.. Så der skal jo være lidt af det hele...

Måske er det bare mig, der tænker for meget over det??


Og tilbage til det med ønsker 'nok'...... Så kunne jeg rigtig godt bruge lidt inspiration til, hvad der kunne stå på sådan en ønskeseddel..;) Vi har et par større ting og noget keramik, men savner lidt nogle lækre og lidt mere fælles ønsker.. Hovedet må i blød igen..

Næste projekt bliver så, når jeg får sommerferie om 2½ uge.. Der skal findes kjole..!:)
Nyd aftenen...

mandag den 7. juni 2010

Med paa muffins-vognen...

I weekenden fik jeg endelig købt lidt filt og kastede mig over et par muffins til Karoline.
Jeg har længe gerne ville prøve at lave dem men ikke liiiiige fundet vejen frem.. Den sørgede Mie så meget belejligt for at servere for mig med denne skønne og meget let tilgængelige DIY.


Og så var det jo bare om at komme i gang..;)


Jeg har i dag købt lidt mere filt, så alle muffins'ene ikke bliver lilla.. Så hvis jeg orker - ovenpå en lang arbejdsdag - skal jeg nørkle lidt med det i aften - sammen med de sidste hæklede svampe til en bestilling til denne søde blogger..

Hvad skal du mon nørkle med i aften?

søndag den 6. juni 2010

Moaaaar er i koekkenet...

Ja det har været mit hyggested i dag..

Der skulle bages en ordentlig portion af favoritbollerne og så ville jeg ha' noget godt ud af vores rabarber..
Så jeg har bagt rabarberkage efter svigermors opskrift - og denne gang lykkedes det mig faktisk uden den blev helt sort.. Og så har jeg lavet marmelade! For allerførste gang.. Jeg kastede mig ud i en opskrift med rabarber og mandler - har smagt den hos min mor og den er rigtig lækker som sød marmelade..

Så herhjemme gik der lidt Hausfrau i søndagen..
Ellers har vi "instaleret" og hoppet i trampolin i haven.. Jeg har haft den i to år - men først i år haft haven til den.. Karoline nød det fuldt ud - og blev lettere pigesur og hysterisk da hun skulle ned igen.. Hvor mon hun har det fra...:)



lørdag den 5. juni 2010

Lopperi og loerdagshygge

Kender I følelsen af at stå op lørdag morgen og ikke ha' nogen planer for dagen - ja hele weekenden? Bare kunne sige "Hvad har vi lige lyst til i dag?"..
Herhjemme sker det ikke så tit, at vi ikke har fyldt noget (læs: meget) i vores weekender - men i denne weekend er det lykkedes og vi nyder det..
I dag fik jeg lokket C og Karoline med på tur.. Barnevogn, forsyninger af frugt, brød og vand, kontanter, solcreme og solhat... pakket i bilen og så afsted til Bagagerumsmarked i Viborg.. Det skulle være noget større end her i byen..
Det var bare så hyggeligt! Sommerstemning, holden i hånd, Karoline i hopla, alt muligt skrammel og guld i en pærevælling.. Det er ikke så tit, at min bedre (men ikke helt så loppeafhængige) halvdel gider, men i dag hyggede vi bare, pruttede om prisen og fik nogle fine ting med hjem..

Højstol til K's dukker og bamser


Lille bogkasselignende ophæng - lidt maling, tapet og nye knopper og så tænker jeg den er fin;)


To Kold dåser og en lille bog med fine billeder.


En sminkehylde klar til nyt liv.


Et lille fad som passer til min kande, sukkerskål og flødekande og et fint broderi.

Nu går resten af lørdagen ud på grill og hygge hos et vennepar og deres lille guldklump på 8 måneder - der er dømt hygge..

God lørdag til jer andre også..

fredag den 4. juni 2010

Hjaelp soeges til ny legekammerat..

En strømdreven én af slagsen..:)

Min partner in crime, når det gælder kreative sysler, er i øjeblikket 'bare' en lille Bilka-model af en symaskine..For et par måneder siden tabte min kæreste den (!!) hvilket den heldigvis til dels overlevede - kun med en ødelagt trådspole (eller hvad det nu hedder.. Den der spoler tråden op for mig;)

Den gør sit arbejde - men jeg vil ha' mér..;) Jeg har derfor længe ønsket mig en ny symaskine - og til min fødselsdag fik jeg et dejligt tilskud til den, så nu er drømmen lidt tættere på..

Billedet er lånt her


Men hvad skal jeg gå efter?? Hvilken legekammerat tråder du?

Jeg er (som nok afsløret) ret ny i maskinmylderet, men vil meget gerne ha' overlocker på den.. Men nu bliver jeg helt i tvivl om jeg kun kan få det på en seperat maskine..?!

Ellers ved jeg ikke, hvad jeg skal kigge efter - så håber lidt på hjælp fra jer kreative og sy-erfarne blogpiger..;)

Nogen, der orker at give et råd eller to..?:)

tirsdag den 1. juni 2010

Vi venter...

med længsel...


Som ny haveejer kan jeg kun frydes over de små spæde tegn på sommer, skønhed og lækkerier i min lille have. Og jeg glæder mig til at lave salater, hvor noget kommer fra haven.


Karoline vander stadig bede og krukker med den største iver - fedt med en lille hjælper, der synes, at alt havearbejde er den største gave..;)


Mon jeres haver og krukker også står på spring..?:o)