fredag den 31. december 2010

Nytårsslapperi..

Jeg er ikke så god til de indlæg, hvor der skal "samles op" på en hel masse - det burde være en god motivationsfaktor for at blogge og lave indlæg jævnligt..;)
Men næsten en hel juleferie er hastet dejligt forbi - vi har været meget på farten. Faktisk en hel uge - så de sidste par dage har vi bare nydt at være hjemme på egen bane, i helt eget tempo og vi har bare slappet af. Godt nok har Karolines 3 store grankusiner været på besøg - men det har bare betydet masser af leg og underholdning af krudtuglen. Så computeren har fået fred og ro ligesom os andre..
I dag er vi bare os tre - indtil i aften, som skal fejres i selskab med søster og svoger. En stille og rolig aften, med lækker mad, god vin, hygge og spil.

Hæklenålen har været med mig omkring i landet og jeg er kommet lidt videre med dette projekt..


Karoline nyder også en fredagsslapper - hun har været i mine genbrugsgemmer og har anrettet sig en lille seng..


Vi havde en skøn jul med lækre gaver, besøg af julemanden for første gang og dejligt selskab. Der er stadig julepyntet herhjemme - det må komme ned i morgen. Tiden har ikke været der. Heldigvis har årets pynteri været sparsomt, så det er ikke overjulet herhjemme. Lige nu har juleriet fået selskab af smukke tulipaner - jeg elsker den blomst! De må gerne pynte herhjemme året rundt.


Rigtig godt nytår alle sammen - jeg glæder mig til et nyt år i jeres "selskab". Fest godt og pas på jer selv..;)

fredag den 24. december 2010

Glædelig jul....

Tempoet er sat ned, vi har hygget et par dage hos mine forældre, hvor vi skal fejre juleaften og vi er så godt som juleklar.. Vi har danset til julemusik, spillet, pyntet juletræ, pakket de sidste gaver ind (tak for inspirationen blogland) og ikke mindst har Karoline hjulpet sin mormor med julerengøringen - iført sine elskede dansenederdel..





Jeg glæder mig og nyder - juleaften har altid været lidt magisk og mest af alt hyggelig - og de sidste par år har jeg mest af alt glædet mig på Karolines vegne.. Sådan er det nok at blive mor;) men jeg elsker at introducere hende til juletraditionerne og hyggen.
Jeg håber, I alle får en rigtig dejlig dag og aften - og at ikke for mange af jer generede af sneen - her ligger kun 10-15cm og solen skinner smukt.. Så vi satser på kælketur og frisk luft, mens anden luner sig i ovnen.
Vi blogges ved mellem jul og nyår igen..

Rigtig glædelig jul til jer alle sammen..!

tirsdag den 21. december 2010

En wunderschön og tiltrængt gave...

Spørg bare mine kollegaer, der de sidste 2 måneder har set mig traske rundt som posedame... Min gamle skoletaske er nemlig kaputski - og nu har mine forældre sagt, at hvis jeg vil slå julegave og fødselsdagsgave sammen, vil de gerne give mig en ny skoletaske - en rigtig lærertaske.. I ved - de der lækre af læder og med mange rum til at holde orden på mig.
At fødselsdagen først er i maj gør ingenting - jeg er bare så ovenud glad over den fornemme gave!

Nu skal jeg bare have besluttet om den skal købes her eller her.. Jeg er helt vild med dem fra Ladymarmelade - men de er jo også liiiige lidt dyrere..;)
Og mest af alt - om den skal være sort eller brun/cognac.. De er bare så flotte hver især!
Jeg er også tosset med den i kernelæderfarve - men frygter, at den er lidt for sart til mig og mine daglige cykelture..

Lige nu står valget mellem de her:

Denne lækre sorte fra Ladymarmelade

Eller denne i fin cognac

Eller denne model fra Helm i enten denne brune eller sort

Ikke godt at være vægelsindet, når der er så mange smukke!
De har jo en "holdbarhed", der gør at man ikke skifter ud igen lige med det samme... Er der nogen af jer, der har erfaring med nogle af modellerne?

søndag den 19. december 2010

Vi er på vej....

Vi knokler med Karolines værelse, med at få styr på de allersidste julegaver og for at blive helt klar med de sidste juleforberedelser. Det er også grunden til min bedskedne aktivitet her på bloggen den seneste uge..

Weekenden har i teorien et højt aktivitetsniveau - men heldigvis går det altsammen i et stille og roligt tempo. Manden har fistret omkring, vasket gulve og været min helt egen handyman - mens jeg tager mig af de mere stillesiddende opgaver. Ikke så meget på grund af de meget ømme lårmuskler, jeg har erhvervet mig efter "alt for meget" dans til årets julefrokost på jobbet i fredags - men mest fordi en ondt i halsen og træthed i kroppen er kommet snigende i løbet af natten.
Vi er ikke helt færdige som håbet, men ville lige vise et par af mine yndlingsdetaljer frem..





Det bliver ikke til så meget andet kreativt for tiden, så jeg glæder mig til ferien, hvor roen og tiden nok indfinder sig igen.
Men det er det hele værd - Karoline har allerede lavet mange grydefulde havregrød på det komfur og de hæklede frugter er bagt adskillige gange. Hun er næsten ikke til at lokke derfra.

Nu vil jeg pleje sofaen - og satse på magisk lynbedring, så jeg kan passe mit job i morgen.
En dejlig 4. søndag i advent til jer andre også.

tirsdag den 14. december 2010

Kan man det..?

Arh... Beklager endnu et "hjælp mig"-indlæg...;)

Nu er den lækre seng malet færdig og er faktisk også taget i brug - Karoline har fået en midlertidig krog i vores soveværelse, mens vi arbejder på at få hendes færdigt.
Hun klarede den første nat udenfor tremmesengen med bravour - en hel nats søvn til forældrene - ahhh...
Men den lille sengehest blev ramt en del gange i løbet af natten, når hun drejede sig rundt..
Egentlig er tanken, at den skal pyntes med noget fedt rigtig retrotapet i orange/gul som kant til det lyslilla. Men nu er jeg kommet på en tanke, om man kunne polstre den lidt..? Så hun ikke får nye blå mærker på knæene hver nat..


Men kan man det??
Lægge noget pladevat imellem og så beklæde den med noget lækkert retrostof.. Jeg har ingen idé om det kan lade sig gøre, om det ville blive pænt eller om det overhovedet er nødvendigt..?
Nogen der kan hjælpe mig?;)


Nyd tirsdag aften - her står den på flere projekter med tapet og maling i mintblå, gule, lilla og brune nuancer...

mandag den 13. december 2010

Glæde ved loppeguld..

Søndag tog jeg på langfart. Vi havde julebagt og hygget os i Himmerland - lige her. Og jeg havde planlagt en lidt alternativ hjemtur for fruen i huset.
Jeg havde nemlig arrangeret en "date" med en masse loppefund i Bjergby (læs evt. mere om stedet her og her) De to søde samlere åbnede deres døre til skatkammeret for mig og så kunne jeg ellers bare suge til mig og bevæge mig rundt i heaven for en loppeentusiast. Kun afbrudt af hyppige besøg ved gasovnen for at få varmet fingrene.
Jeg fandt en masse lækre sager - især gibbede det i mig, da jeg fandt lige det, jeg har ledt længe efter til Karolines legekøkken. Nemlig dette skønne skab!


Faktisk fandt jeg 2.. Så nu er der et til mor og et mindre til Karolines køkken - til deres priser kunne jeg ikke lade det ene stå..:o)
Derudover blev det til en Ball lampe, en arkitektlampe, en fin skammel, gamle julekugler, et par Kold bøtter, en fin gammel lille gryde og en kassrolle og en kande i emalje. Og ikke mindst dette lille søde syskrin. Så kan jeg måske få mit for mig selv;)



Derefter gik turen til Børkop. Nærmere betegnet dette skønne sted. I min jagt på en ovn til det efterhånden meget omtalte legekøkken endte jeg på besøg hos Tine. Hun havde nemlig sat dette fine møbel til side til mig.


Karoline har allerede taget det i brug som ovn - hun fandt det ude i bryggerset og slæbte det ind i stuen, så hun kunne varme sine gulerødder og kager deri. Det er den allerbedste bekræftigelse, jeg kunne få på, at projektet er slidet værd og falder i frøkenens smag..
Men det var ikke det eneste, Tine kunne friste med. To lækre dynebetræk måtte også med mig hjem - det lilla i juniorstørrelse og det brune i voksenstørrelse. Jeg synes, der er feeeeede..;)



Nu skal alle de skønne fund bare vaskes - så er de klar til at flytte ind på Casa Karoline i weekenden..

Ha' en dejlig mandag aften..

søndag den 12. december 2010

For meget...??

Jeg elsker lys og hygge her i december.. Og jeg er lidt vild med lyskæder med blødt lys..
Nu har jeg endelig nosset mig sammen til at få denne hængt op i hjemmet... Men nu er jeg i tvivl, om det er for meget....?!!

Eller måske mest om det er for "pænt".. Jeg kan godt lide det lidt tilfældige udtryk med lyskæder og denne, må man jo sige, hænger ret lige - op og ned..


Lidt firkantet - og måske endda med lidt for skæv afstand til den gamle skænk...


Hit eller skidt?

WIP - nyt i hjemmet og julekager

Fredag havde vi en afslappende hyggeaften hjemme og en træt træt aften endte med en overraskende overtræt-energi. Vi fik malet Karolines nye seng, en tavle til køkkenet og en plade til projekt "Karolines nye værelse". Karoline valgte selv farve til sin seng: "Blå, mor! Blå.. Eller lilla.." Så moren hoppede på den lilla og synes det var et fint kompromis. Og jeg fik tapetseret og lakeret legetøjskasserne, der har ventet længe på en make-over. At vi først ramte puderne efter kl.02 kunne mærkes, men skønt at få sat nogle krydser.



Nu nærmer vi os - jeg glæder mig meget til næste weekend, hvor vi rigtig skal forvandle på pigekammeret. Der er tegnet skitser, købt ind og hentet forskellige småmøbler.. Så i den kommende uge skal der males og tapetseres i stor stil. Vi mangler stadig en del detaljer - men mon ikke vi når det inden jul?


Glæder mig til at se resultatet og - forhåbentlig tilfreds - vise det frem..:o)

I går fejrede vi min dejlige fars fødselsdag - og vi har kombineret det med den årlige bagedag.. Så jegstod i køkkenet sammen med familiens tøser - Karoline, min mor og søster.
Ren hygge og lækkerier - nu skal der nok kunne komme sødt på bordene til julens gæster.



I dag har jeg to skønne dates et par fristende steder - og håber at komme hjem med lidt guld.
Ha' en rigtig dejlig søndag!

torsdag den 9. december 2010

Pip...

Et lille pip fra mig - jeg er bagud.. Med alt lige nu, føles det som om.. Min skønne blog challenge er altså røget på pausehylden - jeg må endnu en gang erkende, at alt for mange skal opgaver bare ikke er mig.. Jeg hopper på de mest interessante af udfordringerne, når overskuddet lige er der..

Lige nu går tiden bare alt for hurtigt. Vi kæmper med at nå vores projekt "nyt værelse til Karoline" inden det bliver jul, samtidig med travlhed (og alt for "krævende" børn) på arbejdet, lidt sygdom,  en ret utryg datter, juleklargøring m.m... Jeg når bare intet! I går gik jeg omkuld kl.20 sammen med Karoline og vores hjem ligner noget, der ville rødme ved uventede gæster. Faktisk tror jeg ikke, jeg når at pynte ordentligt op og få julekasserne væk, inden det skal pakkes ned igen...
Sådan plejer jeg aldrig at ha' det op til jul.. Og aldrig igen! Elsker julen, hyggen, pynten, bagningen og alt der hører sig til og har hermed afgjort, at jeg fremover kun vil nyde den her tid.
Så hvis jeg er lidt blogtavs er det derfor..:o)
Men læse og følge nysgerrigt med kan hun da stadigvæk.....

Vi læses ved når det er blevet weekend - har nemlig flere ting, jeg gerne vil vise frem.

mandag den 6. december 2010

Den kreative nisse - hæklerier i sokken

I dag er jeg hjemme med en halvsløj Karoline. Ikke så sløj at dagen soves væk, men hygge-sofa-sløj. Det giver jo lidt rum til hækle-tv-hygge og slapperi. I hvert fald indtil jeg afløses af manden og må tage til møder på arbejdet..

Jeg er jo gået lidt kold på de hæklede kager efter en del mislykkede forsøg. Så i weekenden kom fantasien i sving og jeg prøvede mig frem med noget lidt andet i selskab med hæklenålen.
Det er ren freestyle og hver gang jeg blev færdig med en ting, slog det mig, at jeg burde have skrevet  "opskriften" ned til en anden gang..:o)
Så hvad skulle det være?

En pære - frisk og sprød.. Mon det ligner favoritten Clara Friis?

Søde selvplukkede jordbær...

Gulerødder med top - mums!

En mandarin (ja den kræver vist en betegnelse - den er ikke så vellykket;)

Eller måske en æggemad..? Til madkassen..

Jeg er blevet lidt hooked - men mangler også en del ting til krudtuglens julegave-legekøkken. Lidt flere rugbrødsmadder og næste projekt må være noget mad, der kan gå i ovnen eller laves på komfuret... Jeg leger lidt med idéen om noget pizza - men måske jeg burde finde på noget mere sundt også..:o)

Alle tingene lander i Karolines julesok - så det er én af de kreative nisser, vi får besøg af indimellem...

Weekend og December udfordring: Dag 04 + 05

Det er lidt svært at nå den udfordring, jeg har givet mig selv, når vi tager på skøn weekend i det Sønderjydske... Og jo jo - der er også internet og computere dernede - bare intet trådløst net, så jeg kunne benytte min computer. Indimellem er det nu også meget rart at koble helt fra (selvom jeg føler mig gevaldigt "blogbagud").. Vi var hos svigerfamilien og nød sne, hygge, lækker mad og dejligt selskab.

Så udfordringen fra dag 04, som er: Et billede, du har taget er et par billeder fra weekenden, hvor vi endelig var et sted med sne nok til leg, kælketure og snemandsbyggeri..

Min skønne tøs i fuldt vinterudstyr..

Hjælper farmor med at skovle sne

Hr. Tø, Krudtuglen og en af hendes 5 skønne onkler..

Dag 05: En hjemmeside, du bruger jævnligt
Altså udover de meget gængse som hotmail, trendsales, Facebook, blogger og "mit" baby/børneforum, så kommer der her en række links til lækre hjemmesider, hvor jeg af og til får svunget dankortet.. Eller nærmere: tastet de cifre, jeg næsten kan udenad...
Der er både lidt lækker interiør (de sider kender de fleste nok;o), lidt børnetøj og en lækker legetøjsside..
Hvis ikke I har besøgt dem tidligere, er de bestemt et besøg værd..

Jeg glæder mig til at vende tilbage i morgen (efter en laaaaang ardejdsdag:) og vise resultaterne af en weekend med hæklenålen..

fredag den 3. december 2010

Dag 02 + 03 - Blog challenge

Dag 02: Meningen med dit blognavn

Hmm... Ja det er jo faktisk ikke så spændende..!
Allerførst (og længe inden jeg selv begyndte at blogge aktivt) havde jeg valgt navnet Æblekinder til min blog.. Efter kort tids bloggeri fandt jeg så ud af, at der var endnu en æblekind..
Og så valgte jeg Annchen - mit gamle kælenavn, mest fra gymnasiet. Hvor jeg (også) var en tysk-elsker..
Navnet i sig selv siger jo ikke så meget - og jeg er heller ikke ovenud hooked.. Men indtil videre er det "mig" og det tror jeg, det bliver ved med, indtil jeg finder på lige det navn. Det havde jeg jo allerede gjort én gang;o)

Dagens billede er fra sidste snesæson.... Her ligger pt nemlig kun ca. 5cm. sne... Boring!!!


Dag 03: Hvad lavede du i dag

En arbejdsdag for lærerinden bød på 3 tysktimer og 2 dansktimer. Og så var jeg frivillig gårdvagt-hjælp her i snevejret.. Utroligt så meget ballade de små 5cm. sne, vi har her, kan skabe!!
Efter arbejde en cykeltur hjem i solskin. Mums!
Og nu står den på pakning og hentning af et styks krudtugle - vi skal nemlig på sviger-hygge-besøg.. Resten af dagens oplevelser må vente til jeg er hjemme ved computeren igen..:o)

Rigtig dejlig fredag til jer!

torsdag den 2. december 2010

Så er der pakket op...

2. december og endelig min åbnedag i Den Kreative Pakkekalender.. Og nu er jeg så endelig også nået hjem så jeg kunne få stillet nysgerrigheden. Min afsender er Lis - en beundringsværdig kvinde.
Et fint kort med søde ord og en spændende blød pakke.. (og k-kortet stemmer jo såååååå fint med navnet Karoline:)

Advarsel: Billederne er ikke helt i top - men sådan er det at have lang kursusdag liiiige på åbne-dagen

Indeni er der masser af lækkerier!! Jeg er ret så overvældet - og meget taknemmelig for den dejligste pakke.
Tjek lige disse smukke luffer ud.....



Brun fløjl og fine kanter af Liberty - og de passer.. Mon Lis er tankelæser? Jeg mangler i den grad vanter - og det her er da vanter i luksusklassen!
Derudover er der en sød og blød broche og smukke snekrystaller med sølvglimmer på - de er allerede på vej op at pynte i vinduet.




Noget andet genialt er de her fine adventskort - pyntet med sølvglimmer.. Er det mon "Æsel"kort?


Altså hvor jeg føler mig begavet! I den grad en luksus, jeg godt kunne blive forfalden til.. Nu glæder jeg mig til at følge med hos jer andre og se hvad de opfindsomme givere har fundet på. Og måske mest af alt til at tage de nye luffer i brug allerede i morgen...

Ha' en dejlig aften - vi blogges ved senere med min Dag 02 i Blog Challenge'n..

Den kreative pakkekalender - jubiiiii...

Så blev det d. 2.december og dermed min åbnedag.
Gaven har ligget på mit kreabord siden tirsdag og fristet..:o) Den er forvist dertil, fordi Karoline flere gange gerne liiiige har villet pakke op. Og så fordi jeg selv er umenneskeligt nysgerrig - især da jeg så, hvem afsenderen er.. Så kan man kun blive spændt - det er nemlig den skønne Lis med Karlssons Klude.
En af de første blogladies, jeg fulgte fast og en altid spændende og ærlig blog at besøge. Elsker hendes skriblerier og kreative idéer..


Nå tilbage til gaven! En lækker mørkepink og blød sag.


........

onsdag den 1. december 2010

30 Day blog challenge..:o)

Jeg så denne her inde ved Ulla - og synes idéen er super fin - og lidt udfordrende på enkelte dage - så den hopper jeg med på..
Der vil stadig falde indlæg med sporadiske mellemrum ligesom altid - men hver dag skulle der så gerne komme et challenge-indlæg.. Hop med på idéen, hvis du har lyst - synes den er sjov..;o)


Især ser jeg frem til at udfordre mig selv med Dag 30.. Meget passende at gøre sig de tanker op til et nyt år.
Her følger med det samme Dag 01's challenge..

Dag 01: Et billede taget af dig selv for nyligt og 5 tilfældige facts om dig selv


1. Jeg har lige fået 4 nye lækre spisebordsstole..Eames is in the house.. (skøn bryllupsgave - tusind tak mutti og far..!)
2. Jeg er et rodehoved............ I hvert fald på nogle områder og i forhold til min meget opryddelige mand..:o)
3. Jeg har en (hemmelig) drøm om at bo i hovedstaden...
4. Jeg er ikke morgen-menneske (det er manden, der sætter tydelig streg under 'ikke':) Fungerer bedst - og har altid gjort det - efter 8.30 og arbejder klart bedst aften - nat.. Ikke nemt at være lærer på de tidspunkter..
5. Mit "kælenavn" som barn var Anne Tusmeralda Hysse Christensen.. Men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvor Karoline har sit temperament fra...?

Ha' en dejlig aften...
(ps... ekstra fact: Jeg befinder mig klart bedst med mascara på, så indlæggets "nude"face billede er lidt en overvindelse;)