onsdag den 30. november 2011

Min lille 'model' i lækkert uld..

For tiden er kameraet meget i brug.

Vi har været alt for sløve med kameraet i år i forhold til tidligere - og nu mangler vi pletskud til julekort og fotos til at pynte på de halvtomme vægge.
I dag fik jeg krudtuglen til at lege "model" - hun var heldigvis i humør til det.
Hovedårsagen var at få vist dette lækre sæt uldundertøj frem! Det er fra Änglamärk og super lækkert.. Karoline synes det er fiiiint...;)


Personligt er jeg bare glad for kvaliteten (endda økologisk!) og de korte ærmer - så bliver det ikke alt for meget for min lille varme pige.
Farven skal jeg lige vænne mig til, men nu er det jo heller ikke mig, der skal gå i det og sålænge det er ordentligt kram, er farven jo underordnet.

Karoline havde det også i brug, da vi sidst var på gården og ude og klippe fyrgran sammen med morfar.

Elsker de her øjebliksbilleder - både dem hvor hun er og dem hvor hun ikke er bevidst om kameraet.

Glasklart

Jeg har været heldig at få fingre i disse fine ophæng, som er en del af Celebrate-serien fra Holmegaard.
Farverne er sarte og motiverne tilpas julede - de er lige mig. De er lidt større end meget af mit andet pynt og derfor tror jeg, de skal ha' plads i et vindue, hvor (forhåbentlig masser af) decembersolskin kan spille i dem.
Pt er vinduerne dog så møgbeskidte efter al blæsevejret at lyset knap kan trænge igennem. Så indtil videre hænger det fine pynt på min kubusstage sammen med lækre keramikhjerter fra denne bloggers dygtige hånd.




De er skabt af designerparret Alken&Bengtsson og jeg synes de får forenet det traditionelle med noget fint og nutidigt. Udover de viste findes der også en fugl og en rose. Æblet, stjernen og rosen er mine favoritter..;)

mandag den 28. november 2011

Giv dit bud..

Vi nørkler herhjemme - små skridt fremad med indretningen.
Sofaafdelingen i stuen er endelig ved at nærme sig det, vi gerne vil. Før Frida kom til verden, fik vi rykket fuldstændig rundt på rummet og pludselig gav det mere mening.
Nu mangler vi mest af alt noget på væggene. Vi har enkelte skønne prints og billeder, som snart skal ha' fundet sin plads, men der mangler meget og vi mangler inspiration.

Så vil I ikke (please) give jeres bud på og idéer til lækkert / spændende / flot til at pynte herhjemme..??


Vi har i forvejen lidt forskelligt (både lidt moderne tryk/prints, FDB plakater, egne tegninger og familiefotos), men slet ikke nok til et helt hus..;)

Ha' en dejlig mandag. Frida og jeg lader op til at tage med Karoline til julefest i børnehaven i aften. Jeg glæder mig til lækker samskudsaftensmad, børneoptræden og sludren med de andre forældre.

torsdag den 24. november 2011

Flere streger..

I dag har jeg været kedelig praktisk Hausfrau, men i går blev det til et par tegninger mere. Det blev til prøver på et par nye mønstre. I aften håber jeg også at få tid til lidt sofa'meditation'....

En ret kantet version

Den her har jeg fået inspiration til hos Anne

Nu skal jeg bare ha' fundet mig noget rektangulært papir at zentangle på, da det passer bedst til de rammer, vi har i huset. For vi trænger i den grad til noget på væggene - så må det blive hjemmelavet i første omgang...;)

tirsdag den 22. november 2011

Småting

Jeg får ikke lavet så meget kreativt lige nu - min lille skønne igle kræver sin mor.
Men så sætter jeg desto mere pris på de små gode projekter, der passer ind mellem amningerne og som uden problemer kan slippes, når Frida 'kalder'.

Jeg hækler stadig. De seneste projekter har været disse to små dyr fra Majas nye bog "Flere hæklede dyr". Både ugle og skildpadde er allerede fløjet fra reden, da de var gaver til et par søde børn i den anden ende af landet. Der er flere skønne dyr i bogen, som står højt på projektlisten.


Søndag stod i hyggens tegn - Frida tog en lang barnevognslur så Karoline og jeg legede med perler og lavede blandt andet lidt julepynt.



Et af de bedste projekter til "spring-når-baby-kalder" er at tegne zentangles. Ren meditation og jeg er virkelig bidt. Jeg har fulgt Trines fine vejledninger til disse og har søgt lidt på nettet til flere variationer.
Amaryllis'en er en af favoritterne - de er så fine, når de endelig folder sig ud

Ellers har jeg haft fat i mine træperler og lavet de her små engle som et forsøg til gaver. Jeg så dem i BoligLivs juleudgave og synes de er ret fine - træperler og læder sammen.

Lidt spraglet til en, der ligesom mig elsker de farver - og grøn til min kollegas grønne hjem
I må ha' en dejlig aften - jeg tegner videre og hygger mig med mindstepigen i sofaen, mens farmand har en hygge-putte-stund med den store...

torsdag den 17. november 2011

Efterlysning..

...af bogstaver..


I min søstrene grene har de endelig fået de her fine bogstaver.. Desværre var enkelte bogstaver allerede væk.

Så hvis du falder over et par i'er, et O og et L - så kunne jeg godt bruge lidt hjælp..:)
Jeg betaler selvfølgelig pris og porto.

Ellers må de omdøbes til Karen og Frad..;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 13. november 2011

Børnehøjde

En skøn familieweekend er ved at være på retur. Der har været familiehygge på programmet.

En lørdag, hvor vi alle gik i køkkenet og fik bagt en masse lækkerier - iført slappertøj og morgenhår, der aldrig blev andet end morgenhår.
Og en søndag som gik med fælles rengøring af hele huset og et besøg af en gammel, savnet veninde og hendes kæreste. Så der er plus på overskudskontoen - elsker mennesker, der giver energi!:)

Karoline har lånt vores gamle kamera flere gange her i weekenden. Hun har moret sig med at knipse løs (hurra for det digitale!!) - og det er skægt at se det hele lidt i børnehøjde ind i mellem.
Blandt mange skæve og slørede billeder har jeg fundet et par rigtige børnebilleder frem...
Jeg vil ha' en blå ballon........

Et hjørne af stuen - jeg tror det er min amaryllis, der er det egentlige motiv

Muffins lavet og pyntet af Karoline

Mor og far set fra en 3½ årigs øjenhøjde... Flatterende!

Fotografen selv
Nu skal resten af søndagen vist bare indtages i sofaen - måske i selskab med en tøset muffin..:)

fredag den 11. november 2011

Kærlighed

Min skønne gemal ved lige, hvordan han skal forkæle mig ovenpå nogle hårde dage..



Det gør Frida åbenbart også - for efter en laaaang nat har vi tiltrængt sovet det meste af formiddagen sammen og nu bobler hun videre sammen med sin far..
Så jeg har smækket benene op og vil lade mig forføre af skønne billeder og bladets idyl, mens solskinnet varmer..:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 10. november 2011

Hækle leg

Tempoet herhjemme er helt i bund - for lidt søvn og lidt for meget ammetid.. Det er lidt hårdt, men skal vendes til noget positivt - så når der ammes, får jeg også hæklet lidt..:)

Forleden havde denne dygtige blogger et indlæg om forskellige hækleteknikker og det var mit spark bagi til at få hæklenålen i gang igen.
Min hæklebog ligger fast fremme på sofabordet og youtube er også ret behjælpelig, når man som mig helst skal se eller prøve for at lære nyt. Så jeg leger lidt med nogle bomuldsrester og øver mig...


Inspireret af Christina har mit glas med lys i også fået lidt pynt. Det er mit første forsøg med star stitches. Jeg synes, de er ret dekorative.

For noget tid siden viste to meget hæklekyndige damer hver deres bud på hæklede 'lysmanchetter' frem. Se her og her.
Wenche gav et tip til, hvor glassene kunne købes og siden har jeg faktisk haft dem stående
Jeg har længe villet beklæde dem med hæklerier.



Halve stangmasker med en række star stiches foroven

Den hvide her skal vist ha' en makker eller to og indgå i julepynteriet..

Muslingemønster

Halve stangmasker med tungekant

I mit yndlingsfad ligger nogle træperler i smukke farver og pynter.


Næste projekt må være at finde lækkert bomuldsgarn i lige netop de farver og få pyntet endnu flere glas i yndlingsfarverne.


Ha' en dejlig dag.

mandag den 7. november 2011

En vinder er fundet...

Det blev mandag før vinderen af de to fine bøger blev fundet.. I går aftes var min blog nemlig pludselig forsvundet!!! Panik og alt muligt andet - men efter lidt søgen rundt fik jeg den endelig online igen..

Nå tilbage til sagen..


Karoline hjalp med at finde en vinder af Vitello og Malvin - hun synes, det var vildt sjovt at trække en vinder, så hun blev ved til alle lodder var trukket og læst op..;)



Men den første, der blev trukket op af fadet var hende her... Stort tillykke med de to nye bøger...;)

Hvis du sender mig din adresse, så sender jeg bøgerne, så snart barnevognen gider trille ned til posthuset.


Tak til alle jer, som havde lyst til at lege med..

I må ha' en dejlig aften - her leges og nørdes med hæklenålen og drikkes chai latte(r)..

torsdag den 3. november 2011

Læselyst og hurtig give away

Som et par andre bloggere, har jeg også fået mulighed for at udlodde et par fine bøger til en heldig læser.

Bøgerne er nogle af dem, man kan få med, hvis børnene lokker én med på McDonalds efter en Happy Meal..
Jeg er ikke selv så tit på jagt efter "burger og fritter-mad", men som mor (og som læsningsorienteret lærer) kan man kun bifalde, at de sætter fokus på læsning og læseoplevelser..:)

McDonalds kampagne har sidste dag i dag - så det kan lige nåes endnu, hvis du gerne vil ha' fingre i en af de fine bøger. Men er maden til i aften allerede planlagt, kan du deltage i min give away og være den heldige vinder af disse to bøger. Vi har selv den med Malvin - og den har været et populært nyt indslag til godnatlæsningen herhjemme.


Det eneste, du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar, så er du med i lodtrækningen. Jeg trækker lod allerede på søndag d. 6. november kl.20.

God læselyst..!

onsdag den 2. november 2011

Tanker.. og blogtræf..

Den anden dag skrev jeg et langt indlæg om mig og mest af alt nogle de tanker, jeg går og bakser lidt med. Noget om ensomhed, tvivl, muligheder og en følelse af, at "græsset er grønnere på den anden side", der ind i mellem melder sig.
Men det blev altså lidt for tungt og lidt for rodet.


Så i stedet for at udsætte mine kære læsere for den lange smøre af rodede og en smule flyvske tanker, går jeg i den anden grøft. Jeg har tænkt på eventuelle løsninger på stort og småt - og tænkt i muligheder for at gøre noget konstruktivt.
En af de idéer, der dukker op igen og igen, er selv at tage initiativ til noget socialt. Jeg har længe haft lyst til at få set og hygget med andre, som også er afhængige af at være kreative. Min lidt besværlige graviditet satte en stopper for deltagelse i diverse gode blogarrangementer i lang tid og ofte er geografien også min 'modstander', da meget foregår i ex. Århus og København. Så nu synes jeg, det er ved at være på tide..;)

Derfor vil jeg høre jer - piger i det ganske blogland - om I kunne være interesserede, hvis jeg slår dørene op og inviterer til blogtræf/ kreahygge..?
Ideelt set skulle det jo være noget julehygge, men måske juletiden i forvejen er for travl (og nogle skal måske også afsted på diverse lækre julemarkeder:) og det er lidt kort varsel...?
Et i mine øjne godt alternativ er at finde en dato i januar/februar.
Jeg bor jo ikke liiiige i centrum af Danmark, men måske nogle kunne være friske alligevel..?
(ekstra note: "ikke liiiige i centrum af Danmark" = Holstebro i denne sammenhæng)

Dejlig aften til jer..