lørdag den 31. juli 2010

Gode fif til hovedstaden..?

Så er det snart, at jeg får den dejlige by København at se igen..:)

Vi har lavet skønne aftaler med venner og skal bo hos svogeren og hans dejlige kæreste..
Vi regner med en tur i Zoologisk Have og ellers bare nyde stemningen i byen. Min bedre halvdel skal vist ha' sin bror med ud at kigge tøj til brylluppet, men ellers er der ikke noget fastlagt..

Men men men - jeg har noteret et "par" butikker, jeg gerne vil omkring (igen) og det skulle der også gerne blive mulighed for..;)
Men jeg kunne rigtig godt bruge flere fif(s) til lækre butikker 'derovre'.. Så hvad er dine favoritter..? Gerne interiør, stof, lækkert nips - eller sndet godt.. Håber på lidt hjælp, så jeg rigtig kan få luret lidt i byen..;)

Nyd dagen..

Nye pudekreationer..

Nåede slet ikke alt dét, jeg havde forventet i går - men jeg nåede mit primære projekt.. Nemlig to store puder á 65x65cm til soveværelset.. Lavet af 25 lapper hver, næsten holdt i lyse og lette farver.. Jeg har taget mig lidt mere tid til at være præcis den her gang (derfor er der stadig et par skønhedsfejl;) og så tager 50 lapper jo bare tid..

De skal indgå i vores 'bedroom makeover' som vi går i krig med i dag..
Egentlig var det planen med retrotapet i lækre farver på væggen bag sengen - men det egner sig åbenbart ikke til vores (!*#...##!) savsmuldstapet .. Jeg kunne ikke lige gennemskue, hvordan en mdf-plade med tapet på væggen og så lamper og hylder egnede sig sammen, så nu blir' det farver på puderne, billeder og detaljer med tapet..

Soveværelset er første rum, der får turen - det er det mest overskuelige (læs: der befinder sig færrest ting, der er ryddet godt op og vi har en "plan" for rummet;) Og nu skal der sættes hylder, spejl og billeder op - og rykkes lidt rundt på møblerne derinde..:)

torsdag den 29. juli 2010

Regnvejrshygge og projekter

Vi har så mange (ufærdige) projekter herhjemme, og ferien begynder så småt at ebbe ud - at vi i denne uge hver især tager en dag ud af huset med Karoline, så den anden får mulihed for at nå en masse herhjemme..
Så i går morges tog Karoline og jeg ned til mine forældre - og vi er lige kommet hjem til puttetid i dag.. Den har stået på regnvejrshygge i stor stil.. Gåture med masser af vandpyttehop inkluderet og leg med nostalgi-legetøjet, der bor hos mine forældre.. Og når vejrguderne leget efterår udenfor må man jo bare trække hyggen og sommeren indendøre..
Vi har spist friske danske jordbær, hindbær fra haven og nydt synet af de mange blomster, mormor er heldig at ha'..

Jeg havde medbragt bøger og hækleri (er gået i gang med noget nyt, da jeg blev træt af farverne på det andet tsk tsk..)..
Og ellers kunne man se mig foran muttis vitrineskab - sukkende over den fine samling Muselmalet.. Jeg er ret verliebt i den..;)

Nyd aftenen - her gøres der klar til min "alene-hjemme-og-arbejd-løs" dag i morgen.. Jeg har købt grunder og mintblå maling til mit nyindkøbte sybord og er i gang med at klippe lapper til nogle store puder.. Glæder mig allerede..

søndag den 25. juli 2010

Lopper i huset..

De var ikke til at styre i dag alle de skønne loppeting - de ville bare med mig hjem..;) Jeg tog min mor under armen og drog til bagagerumsmarked i formiddags..
Og jeg kom storsmilende hjem igen.. Fandt mange fine ting - og købte en del af dem - men vigtigst af alt fandt jeg to ting som jeg LÆNGE har ledt efter..

Elsebeth Gynthers bog med børnetøj til de 0-4 årige - jeg har genlånt bibliotekets eksemplar i mange måneder, men nu har jeg min helt egen.. Endda erobret for en 10'er..:)

Allerbedst var det at finde den manglende brik i kontor/krearums-puslespillet.. Nemlig et lille bord til min symaskine og mine kreasysler.. Jeg har længe været på udkig og synes jeg har fundet det helt rigtige - nu mangler jeg bare at beslutte en farve..(?? idéer modtages gerne - lige nu står den nok på mint blå/grøn)..og finde en fin arkitektlignende lampe til at gi' lys til vinteraftenernes kreahygge..

Ellers fandt jeg et par skønne Kold dåser, bøger til Karoline, en dåse i blå toner som står godt til det andet invetar på tallerkenrækken, et par skønne Kastrupglas (det ene er allerede taget i brug til en portion müslistænger set hos Karen), en lille krydderihylde til (børne-)køkkenet, 2 sæt fine grydelapper og en smuk kasse til alle mine sydimser..
Ellers har søndagen været ren hygge og spontant besøg af min skønne familie, en skøn snak med en gammel veninde og en dejlig beslutning om en miniferie i hovedstaden inden ferien er slut jubii..:)

torsdag den 22. juli 2010

Sy-hygge med et twist af blind date

Dagen i går blev brugt sammen med symaskinen og to søde piger, jeg ikke havde mødt før.. Vi har dog været på det samme babyforum de sidste 2½ år og har 'snakket' meget derinde.. Nu er vi alle tre blevet bidt af sy-lyst - og det mødtes vi om i går..

Det er altid lidt sjovt - den dér mødes med nogen, man "kender" uden rigtig at kende dem.. Især når man er en halvgenert ikke-mester-udi-small-talk, der altid er lettere nervøs i mødet med folk, jeg ikke kender..;) Men det var super hyggeligt - søde piger.. Vi fik snakket en masse - og også syet lidt..
Jeg fik kreeret endnu en kjole til Karoline - efter et nyt (for mig:) mønster.. Stoffet er et pudebetræk købt hos Nanna..
Men det var ikke det eneste, jeg fik med mig hjem.. Værtinden lå nemlig inde med to af denne lækre bog - så den måtte jeg få;) Og den anden sy-entusiast havde lidt ekstra nyindkøbt retrosengetøj med.. Det glæder jeg mig at finde det helt rette projekt til..
Jeg tog hjem med en rigtig dejlig dag i bagagen - og for hver gang jeg får kreeret noget ved maskinen stiger lysten til at være endnu mere kreativ - det er da en lækker spiral..

Home sweet home..

Aaaahhhhh...
Efter 1½ uge på "farten" er det altså også dejligt at komme hjem til vores eget.. Vi har nydt, slappet af og hygget med vores dejlige familier.. Nu står den på lidt hygge herhjemme og bare væren os tre.. Indtil vi får behov for mere igen;)

Og så bliver det jo kun endnu skønnere at komme hjem til en have i fuldt flor:)

Vores allerførste rose i fuld pragt..

Jeg har ikke kunnet lave indlæg siden søndag, så der er flere sager, der skal flashes de næste par dage..:) Jeg har både været på sy-date, loppet den og fået nye stoffer..

søndag den 18. juli 2010

Guld fra gemmerne..

I går blev min søster og jeg sat til at rode lidt i et par arvekasser fra min farmor..
Jeg mistede mine to dejlige bedstemødre indenfor 3 uger for et par år siden - og de efterlod sig mange ting - nips og møbler.. Dengang var der meget at få styr på - og da vi nærmest var enearvere efter min farmor, blev en masse kasser bare stillet herop på gården til senere gennemgang.. Vi tog en etape i går, fordi min mor mente, der blandt andet lå lidt Wiinblad og gemte sig..
Denne skønne samling af guld fik vi fundet frem - og er nu delt mellem søs og jeg.. Dejligt med skønne genbrugsting og minderne, der følger med..;)

Bemærk broderierne fra farmors egen kreahånd i Musel-lookalike-mønster..:)

Ha' en dejlig søndag..

fredag den 16. juli 2010

Mere feriekluns..

I dag fik jeg endelig lidt ferietid til at gøre slå-om-kjolen færdig til Karoline..

Det er en ren prøveklud - jeg har aldrig syet efter dette EG-mønster før og mest af alt er det også min debut med skråbånd..;) Kjolen er prøvet af i et stof, jeg har masser af - just in case det gik galt.. Men jeg synes stoffet passer fint nok til mønsteret.. I næste uge skal der vist laves en mere i noget af favoritstoffet..

Der er adskillige skønhedsfejl - men man lærer jo af processen ik'..?;) Og Karoline elsker den - og ser nuller ud i orange - så det redder det hele..

Nyd aftenen - her på ferielandet står den på tennistunering og spil i aften.. Ahh...

onsdag den 14. juli 2010

Mit fristed..

I denne uge står den på ferie for os.. Altså ferie, hvor vi ikke er hjemme ved alle projekterne.. Hvor vi kan nyde, slappe af, dase, tage en middagslur og hygge med vores med-ferie'gæster'.. Og mindstetøsen nyder at have moster, onkler og mormor og morfar - og deres hunde - som legekammerater.. Alt imens et par gode venner bor i vores hus, så vi behøver ikke engang bekymre os om at vande højbede, blomster og krukker;)

Så vi nyder 'mit' fristed. Det er denne gamle gård - den har været i familien de sidste 300år, så stedet er fyldt med barndomsminder og har altid repræsenteret hygge og RO for mig.. Guld værd, mens jeg boede i Århus - men bestemt også nu.. 35 tønder land at boltre sig på, vi har oprettet spontan tennisbane og der er masser af plads til kroket, kubb, frisbee-spil og vandkampe.. Ren nydelse! Og det allerbedste er at (gen)opleve stedet gennem Karolines øjne.. Hendes begejstring over små og store ting, når vi går ture over markerne eller i skovene.. Så gør det ikke så meget, at der skal kalkes mure, slåes græs og hugges brænde..

Så ikke meget kreativitet herfra - hækler dog stadig Granny Stripes om aftenen - men i stedet en billedspam (så er I advaret på forhånd) fra mit skønne fristed og vores ferie heroppe;)

I andre må også nyde dagen i sommerlandet..;)

lørdag den 10. juli 2010

Sommerdress..

En date med symaskinen i går blev til denne Karoline-kjole..

Jeg har længe sukket efter denne model - den er bare så sommerfin. Da Krudtuglens Mor så syede nogle fik jeg endelig opklaret, hvilket mønster jeg skulle på jagt efter..
Ligesom Christina har jeg lavet lidt om ved løbegangen - for jeg fattede ikke helt mønsteret;) Men jeg synes også, den er sød sådan her..
Stoffet er købt på TS - og jeg er helt vild med det (på trods af den lyserøde farve)! Det skriger bare sommer..
I går fik Karoline lov at lege med en lille stofbunke - og hun fandt hurtigt favoritter - heldigvis nogle af dem mutti her har planlagt skal trylles om til børnetøj..;)
Ellers står den bare på en nyde-dag herhjemme og grill hos gode venner i aften..

fredag den 9. juli 2010

Detektivarbejde..

I går fik jeg endelig støvet symaskinen af og gik i krig med et par sommerbukser til Karoline. Sødt stof og nemt mønster.. Men for hulan de sidder altså ikke særlig pænt! Nu får hun lov at bruge dem - men mønsteret giver lidt for smalle ben, et meget lavt skridt og en "fin" poset bule foran.. Så nu må jeg på jagt efter et andet mønster - gerne med sidesøm..


I går aftes gik jeg i krig med Elsebeth Gynthers bog -har købt ind til den fine kjole med skrålukning..:) Men det var da et vrre detektivarbejde at finde det ønskede mønster..!! Jeg tror jeg sad en time, før jeg kunne se lidt system - fik endda hjælp fra gemalen..

Men nu er der klippet og jeg håber på lidt sytid senere i dag..

onsdag den 7. juli 2010

Ydre forandringer..

Om 10 dage har vi boet i vores hus i et helt år..
I den tid er der ikke sket de store forandringer - udover malede vægge og lofter indenfor.. Tiden og overskuddet har bare ikke været der samtidig med nye jobs..:)
Vi bor i 'typehus' - også kaldet kædevilla.. Der er ikke de store dikkedarer, kroge eller andet - som vi godt kunne drømme om at finde med tiden;) Men til gengæld er det nemt - og dejligt ligetil.. Haven bærer præg af en lidt anden stil end det, vi ønsker - men med små tilføjelser og ét skridt ad gangen, nærmer vi os..:)
Men én ting har vi ventet på med længsel - og min helt egen handyman er nu færdig..


Samtidig har vi købt hvid maling til vinduerne og jeg overvejer stadig, hvilken lettere farve legehuset skal ha'.. (By the Way: Ret træls placering så klods op af skuret!! Kan det mon flyttes..?)


Resten af haven får vist lov bare at 'være', indtil vi er nået længere indenfor og færdige med at spare op til bryllup;)
Men jeg nyder vildt vores små tiltag derude.. Og i aften skal vi smage de første hjemmedyrkede tomater..Mums..:)

tirsdag den 6. juli 2010

Invitationer og dagens krydser...

Åhh - en skøn dag, hvor jeg har fået sat nogle krydser.. Især på vores bryllups "få styr på"-liste.. Jeg har simpelthen besluttet mig angående kjole og har købt en rigtig fin kjole - som levede op til alle mine ønsker.. Samtidig fandt jeg faktisk sko - havde slet ikke regnet med det - men lækkert med endnu et kryds.. Det sidste kryds var til ringene - dem var vi nemlig ude at købe i dag.. En rigtig hyggelig ting at bruge formiddagen på..:)

Derudover er de sidste to invitationer nu modtaget - og så kan der blive lidt visen frem..

Jeg har brugt en del tid på at lade mig inspirere - især på nettet.. Og desuden hjalp det gevaldigt med linket til de fine stempler på Etsy, som jeg fik, da dagens fødselar Christina viste deres invitationer frem.. Det var lige den retning vi skulle..:) Og 'manden' blev ret verliebt i at ha' tyl involveret - så det er lidt en copy;)
Tegningen er lavet af en skøn blogger, som har lavet et billede for os over 'kærlighed og bryllup'. Vi har brugt et udsnit i invitationerne - og forskellige udsnit vil gå igen som pynt på forskellige måder til selve festen..

Nu bringer det bare smil frem, hver gang der tikker en tilmelding ind og vi er begyndt at glæde os en del.. Det er faktisk ret hyggeligt med en hel sommer med fokus på kærlighed og bryllup..;)

Aftenen står i krea og krimi-tegn.. Der er jo fodbold (igen igen igen.....) så jeg fjerner mig fra gemalen og helliger mig en krimiaften i tv med mine nyopstartede Grannystripes.. Kig her, hvis du skal se, hvordan man gør - endnu en skøn DIY fra Wenches hånd..

søndag den 4. juli 2010

Der nydes...

... i stor stil for tiden...

Denne weekend hjemme ved mine forældre - grill, spil og havehyggeri.. Karoline elsker bare at være her og nyder både mormor, morfar, moster og onkel..;)

Og vi andre nyder at være et par dage væk fra de hjemlige projekter.. Her er der ikke meget andet end ren ferieafslapning og hygge at gi' sig til ift. derhjemme, hvor de (trods alt hyggelige) to-do lister venter på krydser..

Torsdag til fredag havde jeg jo besøg af min madklub-loge og den stod på patchwork.. Men vi orkede det ikke:) 30 grader i vores lille skønne have lagde mere op til vandpjaskeri, tæppehygge og sludder.. Det var virkelig ligesom at være på ferie.. Og Karoline og min venindes dreng var i centrum og fik bare SÅ meget ud af hinandens selskab..


Fredag havde jeg booket tid til brudekjoleprøvning.. Jeg tror aldrig jeg har prøvet noget så varmt! Men det var ren hygge.. Der var i 10 forskellige, men der var især 4, som bare hittede.. Nu skal den mest vægelsindede quind så "bare" vælge.. Ret svært;)
Så vi nyder bare ferien og solskinnet..:) Ahhhh...