onsdag den 31. august 2011

Jeg ved ikke, om jeg nænner...

I dag har jeg ryddet lidt mere op i krearummet - og fået lagt de nyeste stoffer ind i stakkerne..
Jeg har efterhånden en dejlig stofsamling.. (og mangler lidt plads sshyyy) Der er masser af retrostof, som har fundet vejen ind til krearummets hylder og også enkelte skønne hele betræk i både baby-, junior- og voksenstørrelse.


I starten klippede jeg for det meste de hele betræk op uden kvaler, men efterhånden er der kommet nogle betræk til, som virkelig har fundet vej til mit hjerte.. Desværre er de fleste uden pudebetræk, men alligevel ved jeg ikke, om jeg nænner at sætte saksen i dem...

Ville du?






De tre dynebetræk her bliver nok ofre for saksen - især det med hjerterne, som kunne være fint til mindre projekter/kjole/julepuder eller andet..
Det helt til venstre får jeg nok ikke lige brugt - så sig til hvis det skal skifte hjem..;) Det lilla i midten er købt billigt som reservestof og tænkt til bagside til dynebetræk eller prøvekludsstof til nye mønstre..

Disse to betræk i henholdsvis baby- og juniorstørrelse er dejlige fund fra genbrugssteder og der er beslutningen truffet - de får lov at leve og skal bruges til mine (snart) to tøser..
Jeg elsker det sæt med køerne - og glæder mig til at putte babyen i det. Gerne sammen med den "matchende" body fra Småfolk med deres udgave af printet, som vi også har liggende..


Dejlig aften til jer - jeg rydder videre..:)

mandag den 29. august 2011

Forsinket begavelse...

En travl weekend er fløjet forbi.
Lørdag holdt min mor, min svoger og jeg forsinket fødselsdag for resten af familien.. Dejlig dag i rigtig godt selskab og jeg fik skønne gaver, som i den grad lige er mig..


Mine gamle billige røjsere gik i stykker på sommerferien, så med tidens vejr er det i den grad tiltrængt med et par nye. Og denne gang ville jeg gene ha' nogen, som var kvali og passede perfekt (læs: ikke strammer om en bred lægmuskel!;)
De her er fra Viking og er skønne! Jeg kunne ikke vælge mellem turkis og sort - så jeg skrev begge farver på og gav valget videre...;)


Derudover fik jeg også dette lækre fad, som jeg længe har ønsket mig.. Det er SÅ fint - og burde stå fremme hele tiden..


Ikke dårligt med gaver lidt fordelt henover året...;)

I går stod den på lidt bagning, hygge og ikke mindst Milk Copenhagen arrangement.. Jeg fik shoppet lidt af den fine nye kollektion - og så havde jeg den store fornøjelse at møde en dejlig blogger IRL da Rakel kiggede et smut forbi.. Rigtig hyggeligt at sludre lidt, mens vi lurede og fik rørt lidt ved tøjet..;) Håber der bliver endnu en lejlighed, hvor der er lidt mere ro til hygge..

Ha' en dejlig regnfuld mandag - der er vist dømt indehygge i stor stil ...

søndag den 28. august 2011

Kom til Milk Copenhagen arrangement hos mig..:)

Nu bliver bloggen altså lige for en meget kort og travl stund omdannet til en invitationsblog...;)

I eftermiddag kommer en konsulent fra Milk Copenhagen hjem til mig for at vise den nye kollektion frem.. Jeg har desværre fået et par afbud, så vi er ikke så mange - så tænkte, der måske tilfældigvis var nogen af jer, som bor i nærområdet, som kunne have lyst til at komme og røre lidt ved tøjet før evt. bestilling.. Det er et tilbud - helt uden købetvang.. Jeg kan bare godt selv lide at få mulighed for at pille lidt ved tøjet, inden jeg bestiller..

Det er her i Holstebro kl.14.30.. Børn, mænd, søstre eller veninder er også velkomne...

Tjek evt. den nye kollektion ud på http://www.milkcopenhagen.com/ Jeg synes, der er meget fedt tøj - kan sagtens fylde en kurv til Karoline. Til drengene synes jeg, især der er meget sejt og spændende tøj..




Er det noget for dig...? Så send mig en sms på 29271650 ...
Og hvis nogen fristes af at køre turen herud, kan jeg lokke med, at der er bagagerumsmarked i byen fra 10-16 ( og det plejer at være ret godt) - så kunne man jo lave en kombi...;)

fredag den 26. august 2011

Første barselsprojekt

I går tog jeg mig endelig tid til at sy denne nederdel, som jeg har haft i tankerne længe. Jeg har ikke afprøvet modellen før, så det blev til en prøveklud til krudtuglen.
Det er en "halv sol" nederdel i lys chambrey - helt enkel med mintblåt kantbånd og små applikerede stjerner i liberty.. Stjernerne har jeg tilsat nogle af favoritfarverne som zig zag - mintblå, turkis og varm gul.



Den er blevet lidt sommer kort - men ellers passer den perfekt. Tøset men ikke for pyntet...;)
Hun sprang lige i den, da hun kom hjem fra børnehave - og den blev testet i både dans, cykling, løb gennem haven og ikke mindst spring-fra-gynge..


Se lige en attitude og frækhed, hun viser her - endnu en dejlig side af hende som 'samspil' til følsomheden..


Ha' en rigtig dejlig fredag...

torsdag den 25. august 2011

Min følsomme pige..

På det seneste er der sket en masse for min lille store pige. Børnehavestart, suttestop, blestop, en kommende ny rolle som storesøster - samtidig med en rivende udvikling hvad angår sprog, motorik og ikke mindst hendes kognitive udvikling..

Bettepigen til vores bryllup i september..

Det er så spændende, rørende og stort at følge og være en del af..! Jeg kan faktisk næsten ikke følge med - og kommer på prøve flere gange om dagen, når en følelse eller oplevelse skal forklares og beskrives.
De mange ting, der foregår i det lille hoved, giver nogle vilde drømme om natten, indimellem et stort behov for tryghed og på samme tid kaster hun sig ud i at udfordre og afprøve sine forældre med frække ord, teenagelignende reaktioner og selvstændighed.


På mange punkter ligner hun utrolig meget sin mor - hun er følsom, stædig, tænksom og lidt skør..;)

Nogen gange ville jeg dog ønske, at jeg kunne præge hende til ikke at være så følsom. Jeg er klar over, det ikke nødvendigvis er et dårligt træk at være følsom - men i visse situationer, ville jeg ønske, at jeg kunne smide en ordentlig bunke gå-på-mod og selvtillid i hende.
Det er jo nok mest af alt en periode - men jeg kan genkende mig selv i hende. Og på mange områder er det dejligt - men lige den store følsomhed, tryghedsafhængighed og til tider generthed, ville jeg gerne, at hun slap udenom i helt så høj grad..


Men skal man prøve at præge sit barn på den måde..? Eller skal hun ikke bare ha' lov at være lige den, hun er.. Åh de her mor-tanker!! Synes det er svært, hvornår man mest skal støtte og hvornår hun godt kan klare et lille skub til selvstændighed...Heldigvis har jeg en glad og velfungerende datter og så skal moren måske bare slække lidt på bekymringerne..

Nå det blev en længere smøre om hende den lille skønne. Affødt af en ked-af-det og jeg-har-brug-for-min-mor situation til gymnastikstart i går.. Det fylder lidt - og jeg tuller jo bare alene rundt herhjemme - så nu kom tankerne lige ud her!..:)

tirsdag den 23. august 2011

Skønne streger og keramik...

Jeg bliver let fanget af både fine og lidt skæve streger..

På fredagens suppleringstur i Søstrene Grene, efter farverige sugerør, lakridsstænger, flere porcelænsskåle med trælåg (som så mange andre;) og andre uundværlige småting, faldt jeg over disse skønheder.


Jeg synes, stregen er super fin og enkel og farverne lige i øjet. Jeg er selv vild med den petroleumblå farve på 'fugleskålen' - Karoline derimod har udråbt egernet som sin favorit. Nok mere fordi egernet er sødt end på grund af den sarte orange farve..

Selv manden synes, de er fine og synes de ville passe godt til det nye sofabord som endelig er helt færdigt og kommet på plads.. Heldigt det også var den plads jeg havde tiltænkt dem i første omgang..

Barselsprojekt = få lavet billedvæggen færdig og sy flere lækre puder - der er ikke nok til 3..

En anden Schönheit er denne enkle vase.


Der kræses da virkelig hos Søstrene for tiden.. Jeg er i hvert fald fan!

mandag den 22. august 2011

Hjælp til spejl"hylde"...?!

Sidste sommer fandt jeg to af disse fine hylder med spejl.

Projektet har været længe undervejs (tsk tsk) - men nu har manden sødt malet det mintblåt for mig  og det er klar til pyntning.

Men ak og ve! Hvad hulan gør jeg ved spejlet? Tanken er, at der skal papir/stof i rummene, der hvor man kan se den gamle grønne maling. Men mit forsøg med at få spejlet af gik ikke så godt (ups!) og resulterede i en lille revne...
Men hvad gør jeg så for at kunne sætte noget ind bagved?
Skal spejlet brækkes af - og så et nyt spejl på eller findes der andre geniale løsninger.....?


Håber nogen er bedre til at se muligheder, end den trætte kone er lige nu..;)

fredag den 19. august 2011

B for barsel..

Barsel på skemaet og et lidt andet program for lærerinden..
Jeg glæder mig til de næste par måneder hjemme, inden lillefisen kommmer, men synes også, det var ret mærkeligt at tage hjem fra arbejde i dag.
Jeg kommer til at savne det der arbejde og kollegaerne, men den her dag har også været længe ventet..

Nu skal mit nye dagsprogram fyldes med forskellige barselshyggerier. At kunne give kroppen de tiltrængte pauser, at kunne tage dagene lidt mere laissez faire, at snuppe en spontan fridag med Karoline, at få forhåbentlig mere kreatid og ikke mindst bare at sove læææænge indimellem... Helt simpelt..:)


Her til aften har vi kastet os på sofaen og hygget med fødderne oppe og popcorn. Poppede i yndlingsgryden - Karoline synes, det var vældig sjovt med alle de 'bang' dernede..

Skøn fredag til jer!

torsdag den 18. august 2011

Man kan da kun elske...

blogland..

Og mere præcist er det hende her, jeg lige nu sender mange kærlige tanker..

Jeg har købt en stofpakke af den groovy frue - og da jeg pakkede op, lå der lige lidt ekstra.. I særdeleshed et lækkert lille lilla stykke stof. Men ikke bare et tilfældigt stykke lilla stof.. Men lige det stof, som jeg længe har manglet for at kunne sy en pude til det fine juniorbetræk, jeg ligger inde med. Så en skøn frue med en rigtig god hukommelse har tilføjet ekstra solskin til min uge - og jeg glæder mig bare til at få det færdigt..


Fantastisk..!
Og sammen med den lækre stofpakke jeg har købt af Vicki, er der ved at være godt fyldt i krearummet.. Det koster nok en gang oprydning og sortering - men det er heller ikke det værste at indlede sin barsel med...;)

Dejlig solskinstorsdag til jer..

tirsdag den 16. august 2011

Barselsgaver - og det lille projekt

Som nævnt var jeg på barselsbesøg i torsdags.. Min veninde, som i forvejen er drengemor - og havde forventet en dreng igen - skulle have tøseting til lillepigen.
Så jeg gik all girl på farverne og forsøgte mig med lidt velkendt og et par (for mig) nye ting..

Et par baby tullebukser med lommer i retrostof..


En barnevognsrangle med træperler og hæklede svampe á la Tusindfryd..


Og så mit lille projekt... (advarsel: billedspam!:)


.......En lille sansekube med forskellige overflader, masser af snipper og snutter og 'klokke' indeni.
Jeg har forsøgt at få varierede strukturer ind i kuben - læder, lidt broderet, hæklet og filtkugler. Jeg arbejder stadig videre med at finde på flere strukturer, som kunne være aktuelle til formålet.




Den her til min veninde er ikke så stor - kun 8-9cm på siderne. De andre jeg har gang i nu er lige 2-3 cm større på hver side.

Idéen er naturligvis ikke ny - I know - men jeg kan godt lide, at overfladerne måske kan give lidt sjovt og nyt til babys sanser (okay - måske bare følesansen især...
Udover de viste ting følger et babytæppe eller sengetøj - min veninde får selv lov at vælge udfra behov...;)

Til storebror var der en (frugt)pose med forskellige småting og godter i..


Lego, sæbebobler, blyanter, viskelæder, en spidser, rosiner, frugtstang, vingummi m.m.

Den bedste gave til mig, var min dejlige venindes reaktion og glæde over tingene.. Så er det da fedt at komme med hjemmekreerede sager...;)

lørdag den 13. august 2011

Behøver der være en anledning..?

Da jeg i formiddag spurgte mand og barn, hvilken kage vi skulle lave i dag, var de rørende enige.. De bestilte straks en lagkage. Karoline synes godt nok, det var en smule skørt, uden nogen havde fødselsdag..;)


Så det blev lagkage på nemmeste vis. Den eneste "ulempe"er den store mængde rester - vi har stadig 3/4 lagkage tilbage.... Måske vi burde invitere nogle gæster i morgen til restegilde, så vi ikke får sukkerchok..;)

For at gøre det lidt ekstra festligt dækkede vi op med kaffestellet, jeg har arvet efter min dejlige mormor..


God aften til dig - her står den på fodbold i tv for manden - og fodmassage og sofaslængeri til mig...;)

En skøn gave..

Denne uge har taget overskuddet fra den gravide - opstart på arbejde samtidig med en meget dårligt sovende Karoline og så lige en lille omgang maveinfluenza til moi... Ikke en god kombi - men nu er det weekend, jeg har verdens dejligste mand, der bare tager over og lader mig sove og vi har kun udsigt til solskin, hygge og afslapning.. Så er allerede ved at være helt ovenpå igen...:) Og jeg glæder mig til en tur i blogverden, hvor jeg slet ikke har fået fulgt med..

Torsdag var dog også en overskudsdag - på en lidt anden måde. Jeg havde fri og havde derfor aftalt et par besøg i Århus.. Et barsels besøg hos en skøn veninde og hendes knap 2uger gamle lillepige og senere hygge med min dejlige ældste veninde.
Barselsgaverne viser jeg frem snarest i et andet indlæg - hun fik nemlig et eksemplar af min idé - mit lille projekt. Den hittede heldigvis..

Besøget hos min længe savnede (sommerberejste) veninde gav masser af overskud - sludder og godt selskab i 5-6 timer... Ahhh - det gør altså godt!
Og hun kender mig så godt - i hvert fald faldt min forsinkede fødselsdagsgave i rigtig god jord! Se lige disse smukheder til mine ører... Elsker dem - oxideret creol og mintblå/grønne små stjerner.. De har været i brug lige siden..



Dejlig solskinslørdag til jer alle...

tirsdag den 9. august 2011

Photo Challenge og mig...

Så langt nåede vi altså inden for lidt overskud, arbejdsstart og min evige hurdle vedrørende "forudbestemte" indlæg satte pause i den ellers fine photo challenge.....

Jeg er vist bare ikke så god til det med indlæg med bestemt indhold og så er overskuddet ikke helt så stort som håbet..;) Så i stedet for kun at få lavet photo challenge-indlæg, vil jeg gå lidt fra og til og hapse de 'dage', der lige tiltaler mig på dagen.. Jeg får ikke lavet flere indlæg om dagen for tiden - og jeg har også andet, jeg gerne vil blogge om - så udfordringen og jeg tager lige en pause fra hinanden indtil lysten melder sig..



De sidste to dage har jeg været i gang på arbejde - 'bare' med møder, da eleverne først møder ind på torsdag. Det har været lækkert og det kribler i mig for at komme i gang med skoleåret - "ærgeligt" det for mig kun varer til næste fredag, hvor jeg har sidste dag inden barsel..;)
Men fed følelse at gå på barsel med. For det glæder jeg mig bestemt også til.. Kroppen er ved at trænge til det og måske også sindet, så jeg kan blive en lille smule sporet ind på baby-livet og forberedelserne igen.

Ha' en dejlig dag - måske med lidt mere stabilt solskin end her..?!

lørdag den 6. august 2011

Day 6 - childhood memory

Med fare for et lettere sentimentalt indlæg...;)

Et af min barndoms yndlingssteder var hjemme hos min mormor og morfar. Min omsorgsfulde og huslige mormor og min lidt mere reserverede men kærlige morfar.
Min mormor havde den skønneste have med grav-selv-op kartofler og der var altid ærter at gå på rov i, da vi var børn. Sådan en dame, der lavede de bedste frikadeller, den lækreste klare suppe (med hjemmelavede boller natürlich) og så husker jeg utroligt mange skåle hjemmelavet jordbærgrød.
Min morfar blev desværre alt for tidligt i vores barndom ramt af demens (vi var de yngste børnebørn) og jeg er heldig at være den ældste af min søs og jeg, så jeg i det mindste kan huske nogle af de gode år. Et af de bedste minder er, at han altid klippede heste til mig. I fri hånd og bare af et stykke pap - mens han sad i sin brune læderstol..:) Ren lykke for en lille pige.

Morfar og en lille mig på solbænken ved deres køkkenhave

I dag er jeg glad for at have flere arvede møbler fra deres hjem samt små nipseting, som gode minder.
Jeg mistede min morfar som 14-årig, mens jeg var så heldig at ha' min mormor indtil for 4½ år siden. En kvinde, det stadig kan gøre ondt at undvære.

fredag den 5. august 2011

Day 5 - someone I love

To skønne mennesker herhjemme, som bestemt falder under den kategori - den ene fotograferet lidt oftere end den anden..;) Men af og til er jeg heldig at få dem fanget sammen..


De to her og den kærlighed, der er imellem dem, er det jeg elsker mest af alt.

torsdag den 4. august 2011

Day 2 + 3 + 4 - photo challenge

Vi nyder det dejlige selskab af min svoger og hans kæreste - og bloggen bliver syltet lidt... Så her er et sammenkog af de tre dage i foto udfordringen.. Jeg springer dog let henover dag 3, da der ingen skyer er på himlen for tiden.. I går pga høj solskin - i dag fordi himlen bare er kedelig mørkegrå og regnfuld...

Day 2 - what I wore..

Billedet er fra i dag, hvor jeg testprøver en ny sag fra H&M.. I en brændt orangerød farve og med gode detaljer. Nu skal det bare lige besluttes om den kan gå til de brede hofter (og tykke babymave - men det har jo sin begrænsede tid;) og om jeg kan vænne mig til farven.. Skal vist lige gå og kigge på den et par dage..


Day 4 - favourite color..

Jeg har en svaghed for blå - mest i udgaverne lys mint, due og så en gammel svaghed for det turkise..
Enkelte blå detaljer fra hjemmet..





Men jeg elsker rigtig mange farver - og på det seneste har især gul og orange sneget sig ind i mit især blå og lilla univers..




Og så elsker jeg bare sådan en balje af farveglæde som min garnkurv her...


Dejlig regnvejrsdag til jer andre også..

tirsdag den 2. august 2011

Day 1 - self portrait..

Jeg har hentet lidt forskellige app's ned til min telefon og har leget lidt..
Til selvportrættet i dag har jeg brugt et retro kamera.. Det har en meget fin effekt til portrætter, synes jeg.


Dag 2 bliver straks værre for jeg er hoppet ud af jeans'ene allerede og i komfortable slappere til den tykke mave.. Billede følger senere..;)

30 day photo challenge...

Efter at ha' kigget med hos flere, der er hoppet med på Fies opfordring, vil jeg da også være med..;)
Godt nok en dag bagud - men det er ikke første og sikkert heller ikke sidste gang.. Måske det også er noget for dig..?

Jeg elsker at lege med kameraet, så synes idéen er super god...